Close sidebar
Close sidebar

Paharele pe care ar fi mai bine sa le evitam

Nu este bine sa bem din pahare de sticla decorate. Vopseaua folosita pentru pictarea lor contine niveluri toxice de plumb, spun expertii britanici. Si nu numai plumb.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cercetatorii universitatii britanice Plymouth au facut 197 de teste pe 72 de pahare de baut, unele noi, altele folosite. Asa au descoperit plumb si cadmiu in 70 la suta dintre vase, atat pe suprafata, cat si pe buza.

Citeste si: Cum a fost ucisă, de fapt, Ana Maria, soția lui Gabriel de la „Puterea dragostei”! Detalii sfâșietoare- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Încercând să-și facă singur de mâncare, un bărbat s-a înjunghiat din greșeală și a murit- antena3.ro

Chimistii spun ca au observat uneori concentratii chiar si de o mie de ori mai ridicate decat nivelul maxim admis. Adica, in loc de 200-800 de parti per milion, au aparut niveluri chiar si de 400.000 de parti.

Metalele se pot gasi si pe sticlele de bere sau de suc, din care obisnuim sa bem la terase sau in cluburi. Fulgii metalici ies din componenta vopselei si pot fi usor ingerati, se arata in studiu. in timp, provoaca probleme grave de sanatate, pentru ca afecteaza toate organele din corp.

Sursa: Digi24

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI