Close sidebar
Close sidebar

Pâine cu substanțe toxice, descoperită într-o fabrică. A fost inițiat Sistemul Rapid de Alertă Națională

Substanțe toxice au fost descoperite în mai multe sortimente de pâine fabricată la o unitate de panificație din județul Covasta. Inspectorii DSVSA au pus sub sechestru peste 200 de kilograme de făină și peste 300 de bucăți de pânie.

Alex Dumitrescu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„În cadrul activităţilor curente de supraveghere a produselor alimentare de origine non-animală şi a materiilor prime, inspectorii DSVSA Covasna au depistat substanţe toxice în pâine. După ce au fost prelevate probe pentru supravegherea curentă a produselor alimentare de origine non-animală şi a materiilor prime de la o unitate de panificaţie din judeţul Covasna, examenele de laborator au depistat prezenţa unei toxine numite deoxynivalenol sau vomitoxină.

Inspectorii DSVSA Covasna au pus sub sechestru imediat o cantitate de peste 200 kilograme de făină provenită dintr-un alt judeţ, precum şi peste 300 bucăţi diferite sortimente de pâine produse din făina infectată.

Grău infectat cu mucegai

Imediat s-a iniţiat procedura prin Sistemul Rapid de Alertă Naţională pentru depistarea altor beneficiari de la nivel naţional din făina cu toxină şi retragerea de pe piaţă a acesteia, precum şi a produselor de panificaţie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Agerpres.

Citeste si: Prețul aurului atinge un nivel record. Motivul sumbru din spatele acestei scumpiri

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa alimentelor grâul folosit la fabricarea pâinii a fost infectat cu mucegai.

Citeste si: Alexandru Rafila, semnal de alarmă: "Vom ajunge la o situație mult mai gravă decât până acum"

„Prezenţa toxinei în făină de datorează faptului că grâul folosit la fabricarea făinii a fost infectat cu mucegaiuri din speciile Fusarium graminearum (Gibberella zeae) şi/sau Fusarium culmorum.

Vomitoxina este o substanţă foarte slab cancerigenă care îşi face efectul doar după un consum îndelungat. Altfel, poate afecta prin iritaţie uşoară sistemul digestiv”, precizează sursa citată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI