In magazine, cetatenii pot observa deja o scumpire de cativa bani a painii si a produselor de panificatie, astfel ca cel mai ieftin sortiment, franzela de 1 leu, a ajuns sa coste peste aceasta suma. Reprezentantii industriei confirma ca painea s-a scumpit si nu exclud majorari de preturi si in continuare.

"Trebuie sa analizam costul energiei, cheltuielile cu gazele naturale, forta de munca care a devenit mai scumpa prin faptul ca salariul minim a crescut de doua ori.

Toate acestea s-au contabilizat, iar cel ce a constatat ca are deja cheltuieli mai mari decat incasari, a trebuit sa scumpeasca produsul. Sunt semnale in acest sens si cred ca ar trebui sa ne asteptam si la alte scumpiri in 2018. Am fost notificati ca energia se va scumpi cu 35%. Or toate aceste cresteri de tarife la utilitati se vad in pret si nu numai la paine. Fiecare agent economic isi face calculele si ia decizia care sa ii convina", a declarat pentru ECONOMICA.NET Aurel Popescu, presedintele Rompan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si