Despre atracţiile unice şi condiţiile de călătorie în această ţară ne vorbeşte Excelenţa Sa- Saf-dar Hayat, Ambasador în Romînia, într-un interviu acordat de Ziua Naţională a Pakistanului.

Fie ca alegeti un hotel de lux sau va place sa locuiti traditional, in casele localnicilor, Pakistanul are foarte multe de oferit turistilor. Tara se mandreste cu aproape toate formele de relief care îi fascineaza pe alpinisti si pe aventurierii din toate colturile lumii.

Poate veti fi surprinsi sa aflati ca 4 din cele 14 cele mai inalte varfuri din lume sunt in Pakistan. Vorbim despre munti de peste 8.000 de metri altitudine, iar K2 este unul dintre ei.

Este ca un paradis pentru alpinisti. Pakistanul are si sase obiective incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este vorba, in primul rand, despre ruinele arheologice de la Mohenjo-Daro, ruinele budiste de la Takht-i-Bahi si vestigiile de la Sahr-i-Bahlol.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Istoria Pakistanului este foarte bogata si diversificata! In ceea ce priveste teritoriul, daca ne luam dupa dovezile istorice, cea mai veche fosila descoperita este de acum 5.000 de ani! Apoi, avem vestigiile uneia dintre cele mai vechi civilizatii din lume, estimate ca dateaza de acum 5.000- 7.000 de ani!

De asemenea, orasul antic Taxila, fortul si gradinile Shalamar din Lahor si monumentele istorice din Thatta isi asteapta vizitatorii! In aceste locuri, sunt si cele mai mari necropole din lume.

Capitala Islamabad si alte mari orase nu inseamna doar atractii turistice si distractie

Aici, si investitorii sunt asteptati cu bratele deschise prin politici avantajoase aplicate de noul guvern pakistanez, condus de premierul Imran Khan, Fost mare campion la cricket, care se bucura de o sustinere uriasa din partea poporului!

Sunt pasi inainte pe care Pakistanul ii face continuu de la proclamarea republicii, la 23 martie 1956. Daca va hotarati sa vizitati Pakistanul, Excelenta Sa- Safdar Hayat, Ambasadorul in Romania ne-a informat ca viza poate fi obtinuta foarte usor. 

Daca nu reusiti sa ajungeti personal in aceste locuri, pot veni ele la dumneavoastra! In fiecare an, Ambasada Pakistanului la Bucuresti organizeaza in capitala diverse evenimente culturale, iar unul dintre cele mai importante este Festivalul filmului pakistanez.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si