Pakistanul efectuează atacuri militare de represalii împotriva teroriştilor pakistanezi care operează în Iran.

Citește și: VIDEO. Iranul a lansat un atac cu rachete într-o țară care deține arma nucleară

UPDATE. Șapte persoane au murit, printre care și patru copii, în bombardamentele pakistaneze din Iran, transmite agenția de presă ANI.

Loviturile au loc la două zile după ce un bombardament iranian pe pământ pakistanez a provocat moartea a doi copii mici, informează Fox News.

Conflictul dintre Iran și Pakistan vine într-un moment de creștere a tensiunilor din Orientul Mijlociu, cu peste 100 de zile de război fără precedent între Israel și grupul palestinian Hamas.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

De asemenea, forțele aeriene ale SUA și UK au continuat să atace grupările houthi susținute de Iran, după ce acestea au bombardat navele comerciale în Marea Roșie.

Riposta militară a Pakistanului în Iran

Pakistanul a efectuat o serie de lovituri militare joi dimineață împotriva insurgenților care operau în Iran, ca răspuns la un atentat mortal în provincia Baluchistan, din sud-vestul Pakistanului.

Forțele armate pakistaneze au transmis că au finalizat „o serie de lovituri militare de înaltă precizie, coordonate și țintite în mod specific” împotriva teroriștilor pakistanezi în provincia Sistan Balucistan din Iran.

Atacul este parte a unei operațiuni bazate pe informații secrete, denumită „Marg Bar Sarmachar”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe din Pakistan. 

„În ultimii câțiva ani, în angajamentele noastre cu Iranul, Pakistanul și-a împărtășit în mod constant îngrijorările serioase cu privire la paradisurile și sanctuarele sigure de care se bucură teroriștii de origine pakistaneză care se autointitulează Sarmachars în spațiile neguvernate din Iran”, a spus Ministerul pakistanez.

Guvernul de la Islamabad a oferit Iranului „mai multe dosare cu dovezi concrete ale prezenței și activităților acestor teroriști”.

Doi copii pakistanezi, uciși în raidurile Iranului de marți

Iranul a atacat marți seara două baze ale grupării teroriste sunnite Yeish al Adl din Pakistan, a informat agenţia iraniană de presă Tasnim.

Două sedii importante ale grupării teroriste Yeish al Adl au fost distruse cu rachete şi drone în Pakistan, a spus Tasnim.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Atacurile au fost efectuate în zona Koh Sahz din provincia pakistaneză Balucistan, învecinată cu regiunea iraniană Sistan Balucistan.

Citește și: Războiul din Gaza se extinde în Orientul Mijlociu. Rusia jubilează după noi atacuri americane în Yemen

Yeish al Adl este un grup sunnit care se opune regimului şiit din Iran şi despre care Teheranul pretinde că este susţinut de Israel. Grupul a revendicat atacul care a ucis 11 ofiţeri de poliţie în oraşul Rask din Sistan Balucistan în decembrie anul trecut, printre alte atacuri comise în ultimii ani. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si