Toata aceasta nebunie a fost declansata in urma unui control al reprezentantilor Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Suceava, reprezentanti ce au descoperit ca exista pacienti care au beneficiat de investigatii medicale in doua departamente diferite, in aceeasi zi, iar suprapunerea serviciilor nu se deconteaza de catre cei de la Casa de Asigurari.
"Suntem oameni si mai gresim. Dupa ce facem cate o garda in care consultam si peste 20 de pacienti, nu mai tii socoteala ca e trecut de ora 12:00 si trebuie sa pui alte ore. Asa s-au facut mai multe greseli si nu mi se pare normal sa platesc acele fise de tratament. Noua nu ni se imputa acea neconcordanta, ci intreaga perioada de spitalizare a pacientului", a declarat pentru cei de la adevarul.ro un medic aflat in aceasta situatie bizara.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Multi medici au de achitata si peste 4.000 de lei pentru tratamentul administrat pacientilor si asta pentru ca au facut anumite erori in aplicatie. "Doar nu plecam cu medicamentele acasa. Unele unitati spitalicesti dau in judecata CAS-ul pentru asta, nu medicii din spital", spun medicii incriminati.
Reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Suceava au explicat faptul ca valoarea serviciilor medicale prestate de Spitalul Judetean Suceava este oricum mai mare decât suma contractata si nu se prea intelege sensul acestor imputari fata de medici. "Decontarea lunara de catre CAS Suceava a serviciilor medicale contractate cu spitalele se face in limita sumei contractate, in functie de numarul de cazuri externate, raportate si validate prin Sistemul Informatic Unic Integrat.
In situatia in care contravaloarea cazurilor de spitalizare realizate si validate este mai mare decât sumele contractate pentru fiecare tip de spitalizare, decontarea se face la nivelul realizat. Prin Serviciul Control al CAS Suceava se verifica modul de respectare a prevederilor legale in vigoare referitoare la acordarea serviciilor medicale spitalicesti, modul de completare a formularelor cu regim special utilizate in sistemul de asigurari sociale de sanatate, modul de completare a foilor de observatie in ceea ce priveste semnaturile si parafele medicului curant sau medicului sef de sectie, existenta rezultatelor investigatiilor medicale paraclinice efectuate si a serviciilor medicale interdisciplinare in timpul spitalizari,
precum si concordanta raportarii in SIUI de catre furnizorii de servicii medicale spitalicesti a datelor inscriptionate in formularele tipizate. Raportul de control se transmite la sediul furnizorului, la adresa care se gaseste in contract", a declarat Anda Salagean, purtator de cuvânt in cadrul Casei de Asigurari de Sanatate Suceava.