Close sidebar
Close sidebar

Pandemia a depășit un nou prag: peste 17 milioane de îmbolnăviri la nivel global

Pandemia a depășit un nou prag în doar patru zile: peste 17 milioane de infectări la nivel global. Bilanțul celor infectați cu noul coronavirus a crescut cu un nou milion în doar patru zile, conform datelor worldometers.info.

R.I.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Viteza de extindere a pandemiei este tot mai mare

Numărul îmbolnăvirilor la nivel global crește cu repeziciune. S-a înregistrat o nouă micșorare a perioadei de timp în care apare un nou milion de cazuri – doar patru zile. Anterior, un milion de cazuri noi se adăuga la fiecare cinci zile. Pe lângă cele peste 17 milioane de infectați, bilanțul însumează peste 666.000 de morți.

În ultimele zile, America de Sud a devenit cea mai afectată regiune, depășind America de Nord. Americile sunt, în acest moment, epicentrul pandemiei, SUA și Brazilia fiind cele două cele mai afectate țări. Pe locul 3 se află India, care a început să adune zilnic în jur de 40.000-50.000

de noi cazuri.

Citeste si: Coronavirus- Nou record în statul american Florida

Noul epicentru al pandemiei- America Latină

America Latină şi Caraibele au devenit regiunea lumii cu cel mai mare număr de infecţii cu coronavirus, în timp ce Spania a asigurat că deţine "controlul" asupra situaţiei în ciuda unui nou focar. Covid-19 câştigă teren în noi ţări, cum ar fi Coreea de Nord, care până acum au spus că a fost cruţată şi s-a plasat într-o stare de "urgenţă maximă" duminică, după anunţarea unui prim caz suspect.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Citeste si: Urmează cea mai călduroasă zi din an: 39 de grade la umbră!

Cu peste cinci milioane de cazuri noi depistate de la 1 iulie, mai mult de o treime dintre cele declarate de la începutul pandemiei, boala a ucis cel puţin 645.715 de persoane în întreaga lume, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP din surse oficiale duminică, la ora 11:00 GMT.

Citeste si: Italia prelungeşte starea de urgenţă

America Latină şi Caraibele au devenit, duminică, regiunea lumii cu cel mai mare număr de contaminări, 4.340.214 cazuri, potrivit unui alt bilanţ stabilit de AFP duminică, la 21:00 GMT, tot din surse oficiale. Este pentru prima dată când numărul de infecţii din această regiune l-a depăşit pe cel al Americii de Nord, care are 4.330.989 cazuri, în principal în Statele Unite, cea mai afectată ţară din lume cu 4,2 milioane contaminări şi aproape 150.000 de decese.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI