India este considerată cel mai recent epicentru al pandemiei de coronavirus, deși America de Nord și de Sud combinate contabilizează aproape jumătate dintre cazurile globale.

Numărul zilnic de cazuri noi la nivel mondial a atins niveluri record în ultimele zile și decesele s-au apropiat de pragul de 1 milion. În același timp, accelerează cursa internațională pentru dezvoltarea și comercializarea unui vaccin anti-COVID19.

Citeste si: Țara care înregistrează 97.894 de cazuri de covid-19 într-o singură zi

Care sunt țările cele mai afectate de coronavirus

India a înregistrat 97.894 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore- un ”record” de la începutul pandemiei, a anunţat joi Ministerul indian al Sănătăţii.

Bilanţul total al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut la 5,12 milioane, potrivit Guvernului. Autorităţile au înregistrat, de asemenea, 1.132 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total al deceselor a crescut la 83.198 în India.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Clanul Sadovenilor, săltat. Poliție: Facem cercetări

Statele Unite dețin aproximativ 20% din toate cazurile globale, deși au doar 4% din populația lumii. Brazilia, a treia țară cel mai afectată, reprezintă aproximativ 15% din cazurile globale. Au fost necesare 18 zile pentru ca cazurile globale să crească de la 25 de milioane la peste 30 de milioane. 

Citeste si: VIDEO- Anul nou bisericesc abia a început. Preot: Facerea lumii, 1 septembrie

Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nivelul de transmitere a COVID-19 este „alarmant” în Europa: „Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi”.

Citeste si: Vești bune din Wuhan! Ce se întâmplă din ianuarie

De asemenea, OMS şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la scurtarea perioadei de carantină decisă sau preconizată în mai multe ţări, inclusiv în Franţa, relatează AFP și CNBC.

"Un apel la trezire"

„Cifrele din septembrie ar trebui să servească drept un apel de trezire pentru noi toţi” în întreaga Europă, unde numărul de cazuri noi este acum mai mare decât cel înregistrat în martie şi aprilie, a declarat, la Copenhaga, directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Citeste si:   Turcia a început studiul clinic al unui vaccin experimental chinez pentru noul coronavirus

Organizaţia Naţiunilor Unite a exclus, de asemenea, scurtarea perioadei de carantină recomandată de 14 zile pentru toţi cei care s-au aflat în contact cu persoane  testate pozitiv cu COVID-19.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si