Oamenii de știință au transmis că o altă epidemie a fost de 3 ori mai periculoasă decât cea de coronavirus și Ebola la un loc. Totul s-a întâmplat în ultimii doi ani. Virusul a ucis peste 7.000 de copii cu vârste mai mici de 5 ani.

Ministrul Sănătății din Republica Democrată Congo a anunțat marți sfârșitul epidemiei de rujeolă, care a rezultat peste 7.000 de decese ale unor copii mai mici de 5 ani.

Pandemia care a speriat globul. 7.000 de copii sub 5 ani au fost uciși de boală

Anunțul a fost făcut la Kinshasa. Ministrul a zis că pandemia de rujeolă s-a oprit de o lună de zile. El a explicat că pandemia a progresat lent, însă a avut consecințe grave în rândul oamenilor. În urma contactării bolii, peste 7.000 de copilași și-au pierdut viețile.

Oficialii au declarat că vaccinările de rutină vor continua la copii, pentru a se evita reapariţia acestei boli care cunoaşte vârfuri periodice.

pandemie rujeolă pe glob
pandemie rujeolă pe glob[Sursa foto: google]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: O tânără polițistă strigă după ajutor. Femeia este mama a doi copii

Citeste si: Coronavirus 25 august: 1.060 de cazuri noi în România. Câte teste s-au efectuat?

Citeste si: Avertisment de ultimă oră din Franţa: Nu vă mai gândiţi că COVID-19 s-a îmblânzit!

Primele cazuri de rujeolă au apărut în iulie 2018, în Congo.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în ianuarie 2020 peste 335.413 cazuri suspecte şi 6.362 de decese provocate de boala venerică.

Coronavirus a lovit și în Congo

Republica Democrată Congo trece acum prin alte momente de cumpănă, deoarece se luptă cu virusul covid-19. În luna martie, virusul și-a făcut apariția în Congo, unde până acum a înregistrat 251 de decese. În total sunt 9.891 cazuri de Covid-19.

Citeste si: Profesoară de 25 de ani a murit de coronavirus, deși nu suferea de vreo altă boală!

O epidemie de febră hemoragică cu virusul Ebola a fost declarată la 1 iunie în provincia Equateur (nord-vest) şi a ucis până în prezent 43 de persoane. Cifrele oficiale indică faptul că 2.280 de persoane au murit, din anul 2008 și până acum, din cauza epidemiei de Ebola.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si