In articol:
Pandişpan cu căpşuni. Este genul de prajitura simpla, ieftina si de mare efect, care se poate face in orice anotimp.
Ingrediente
- 7 oua
- 200 g faina
- 180 g zahar
- extract de vanilie sau semintele de la ½ pastaie de vanilie
- un varf de cutit de sare
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 200 g capsuni
- zahar pudra (pentru decor)
Cum se prepara reteta de prajitura pandispan cu fructe:
Pornim cuptorul la 180°C si pregatim o tava in care punem hartie de copt. Dimensiune tava: 24×28 cm.
Spalam capsunile, le indepartam coditele si le taiem in 2 sau 4 in functie de dimensiunea lor.
Separam galbenusurile de albusuri in doua boluri incapatoare.
Peste galbenusuri punem jumatate din cantitatea de zahar si vanilia si mixam sau amestecam cu o lingura de lemn pana compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Turnam uleiul si amestecam. Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de albusuri.
Punem sarea peste albusuri si le batem pana obtinem o spuma ferma. Din acest moment adaugam zaharul ramas, in 3-4 transe, si mixam pana zaharul este dizolvat iar spuma este lucioasa si sta foarte bine pe tel sau paletele de la mixer.
Turnam galbenusurile peste spuma de albusuri si amestecam cele doua compozitii cu miscari lente, astfel incat sa ramana cat mai mult aer in compozitie.
Aluatul pentru pandispan cu capsuni este gata! Il turnam in tava pregatita si punem din loc in loc bucatile de capsuni, apasandu-le usor in aluat.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem pandispanul din cuptor, apoi din tava (impreuna cu hartia de copt) si il lasam sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii