Dupa drama petrecuta la finalul saptamanii trecute, cand un adolescent de 17 ani si-a dat ultima suflare sub ochii medicilor, autoritatile sanitare au intrat in alerta maxima. Toate persoanele care au intrat in contact cu baiatul a fost testate.

Ramona Ionescu- managerul Spitalului de Boli Infectioase Brasov:  exista infectii la debut care nu au atins sistemul nervos cetral si nu gasim in lichidul cefalorahidian atigemul batecrian si pt care diagnosticul se pune

In total, 19 oameni au ramas internati acum la spitalul din Brasov. Dintre acestia, unul a fost diagnosticat. Printre cei internati se afla insa si persoanele care au fost foarte apropiate de adolescentul care a murit. In cazul lor, medicii asteapta inca rezultatele analizelor, insa au mari banuieli ca boala ar putea fi confirmata.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Aceasta femeie este mama unei adolescente de 16 ani. Copila ei si tanarul care a murit se cunoasteau. In urma cu putin timp, fetita a inceput sa aiba simptome ciudate, asa ca mama intrat in panica.

"A iesit ceva pe ea, am crezut ca e alergie, facuseara seara febra si dimineata mami, mi-a iesit ceva pe picioare si zic, dar tu ai avut varsat de vant, am mers la medicul de familie"

Din fericire, adolescenta este bine si nu prezinta niciun pericol de infectie cu bacteria care provoaca meningita.

Decesul tanarului a determinat autoritatile sa actioneze de urgenta. In urma cercetarilor, s-a descoperit ca focarul de infectie s-ar fi aflat in satul Purcareni. Acolo, in urma cu o spatamana, a avut loc o petrecere de majorat, la care au participat mai multi adolescenti, printre care si baiatul care a murit.

Autoritatile au "mers" pe urma traseului facut de tanar si au dezinfectat toate locurile prin care acesta a trecut.

Marian Rasaliu- prefectul judetului Brasov: ancheta epidemiologca a fost incheiata, zona focarului, satele Tarlungeni, Zizin si Purcareni erau deja deratizate si dezinfectate, s-a intervenit in acest sens acolo, nu mai exista niciun fel de problema

Acum, cadrele medicale asteapta rezultatele analizelor trimise in Capitala pentru cei 18 pacienti suspecti de meningita.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si