Close sidebar
Close sidebar

FOTO| Panică în campusul unei universități din Spania: S-au tras focuri de armă. Autoritățile au reținut un tânăr de 21 de ani

Un tânăr în vârstă de 21 de ani a creat panică în campusul unei universități din Spania. Acesta ar fi tras focuri de armă. Autoritățile spaniole l-au reținut pe bărbat.

Alexandra Costea,

Panică în campusul unei universități din Spania: S-au tras focuri de armă. Autoritățile au reținut un tânăr de 21 de ani

[Sursa foto: Twitter- Samu Valcárcel]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform presei locale, la Universitatea din Basque, în Leioa, mai exact în nordul Spaniei, s-au tras focuri de armă. Un individ înarmat a intrat în campusul universității. Acesta a tras cu o pușca, 12 focuri, pe fațada instituției de învățământ.

Citeste si: Cinci oameni au murit într-un atac cu arcul în Norvegia

12 focuri de armă au fost trase în fațada Facultății de Științe Sociale

Mai multe imagini care surprind evenimentul înspăimântător au fost făcute publice pe rețeaua de socializare Twitter.

În urma incidentului nu au fost victime. Facultatea de Științe Sociale a înregistrat pagube materiale la nivelul ferestrelor.

În prezent, anchetatorii nu au descoperit motivul atacului. Conform unor informații, individul care a pornit atacul nu avea nicio motivație politică sau ideologică.

[Sursa foto: Twitter- Samu Valcárcel]

[Sursa foto: Twitter- Samu Valcárcel]

Citeste si: VIDEO| Celebrul rapper Tyga a fost arestat după ce fosta sa iubită a postat pe rețelele de socializare imagini cu ea plină de vânătăi

Forțele de ordine s-au mobilizat, iar studenții și profesorii care se aflau în campusul facultății au fost evacuați. Un detașament mobil, unitatea de explozivil, unitatea de salavare și supraveghere, grupările de protecție, dar și unitatea de intervenție a Ertzaintzei, au fost desfășurate în campusul din Lejona.

Citeste si: Un tânăr de doar 20 de ani s-a înecat la Costinești! Bărbatul a ignorat steagul arborat la mal- kanald.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, și unul dintre elicopterele Poliției Basce a supravegheat perimetrul campusului.

[Sursa foto: Twitter- Samu Valcárcel]

Citeste si: Doi bărbați atacați de urs în județul Mehedinți. A fost emis un mesaj Ro-Alert

Atacatorul nu a vrut să le facă rău studenților

Martorii incidentului au povestit pentru Radio Euskadi cum tânărul în vârstă de 21 de ani a deschis focul în fața instituției.

Aceasta nu a vrut să le facă rău oamenilor ci doar să atace facultatea.

Ana Irene del Valle, decanul Facultății de Științe Sociale a declarat pentru ziarul El Correo că s-au luat măsuri de închidere a camusului universitar. Totodată, studenții au fost instruiți să părăsească campusul îndreptându-se spre zona autobuzelor. „Am închis toate ușile facultății, cu excepția uneia, și pentru moment situația este sub control” , a spus Ana Irene del Valle.

[Sursa foto: Twitter- Samu Valcárcel]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Un copil de 2 ani și-a împușcat mama în cap

Un martor a declarat că se afla în bibliotecă în timpul atacului: „Studiam în bibliotecă când afară s-au auzit două împușcături”.

„Dintr-o dată a venit un polițist care a spus „copii, sunt împușcături. E cineva cu o pușcă în Facultatea de Științe. Toată lumea a tăcut. Am strâns totul, am ieșit afară, unde nu se vedea nimic. Unii copii mi-au arătat o fotografie cu ușa Facultății, și cu geamurile sparte”, a adăugat acesta.

Citeste si: Atac armat într-un oficiu poștal din Memphis. Mai mulți morți

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI