Unitatea respectiva fusese inchisa in urma cu doua zile de Protectia Consumatorilor, dar facuse cerere de redeschidere dupa ce indreptase deficientele. Comisarii au gasit, vineri, un depozit ascuns in care alimentele erau tinute in conditii improprii.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) a judetului Constanta, zece persoane aflate intr-o tabara studenteasca in Costinesti au acuzat stari de rau dupa ce au mancat la restaurantul Vraja Marii din statiune.

Oamenii aveau varsaturi si scaune diareice, solicitand interventia ambulantelor.

Acolo s-au deplasat doua ambulante ale Serviciului Judetean si un echipaj SMURD. Din cele zece persoane, doar o tanara a dorit sa fie transportata la o unitate medicala, ea fiind dusa la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta pentru ingrjiri.

Reprezentantii DSP au deschis o ancheta epidemiologica, urmand sa recolteze probe si sa stabileasca motivul pentru care celor zece persoane li s-a facut rau.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, acolo au ajuns si comisari ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Constanta.

Seful CJPC, Horia Constantinescu, a declarat ca, in urma cu doua zile, echipele de control au mers la acest restaurant in urma unei sesizari, comisarilor fiindu-le prezentat un spatiu de depozitare si un bloc alimentar. Din cauza neregulilor constatate atunci, unitatea a fost inchisa temporar pana la remedierea deficientelor, fiind amendata cu 10.000 de lei pentru proceduri nesigure care pot pune in pericol sanatatea consumatorilor, a precizat Constantinescu.

El a amintit ca, joi, reprezentantii restaurantului Vraja Marii din Costinesti au facut cerere de redeschidere dupa ce au indreptat deficientele din blocul alimentar. Dupa ce au fost sesizati de faptul ca cele zece persoane au acuzat probleme digestive, comisarii CJCP au mers din nou in control la Vraja Marii.

Horia Constantinescu a spus ca, in urma verificarii, a fost descoperit un depozit ascuns, pe care reprezentantul societatii nu l-a prezentat la controlul de zilele trecute.

Aici au fost gasite diverse alimente, printre care oua, legume, carne, depozitate in conditii impropii. seful CJPC Constanta a mentionat ca persoanele care au acuzat stari de rau ar fi consumat ciorba de legume, varza calita, pui cu cartofi prajiti si castraveti murati.

Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor urmeaza sa decida sanctiunile care vor fi date in acest caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si