Close sidebar
Close sidebar

Panică în Indonezia în urma a doua cutremure puternice

Două cutremure puternice au lovit Indonezia, miercuri, având epicentru în largul Insulei Sumatra, provocând panică. Nu s-au semnalat pagube sau victime, relatează AP şi AFP.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

US Geological Survey a precizat că un cutremur cu magnitudinea 6.8 a avut loc la o adâncime de 22 de kilometri sub mare, la ora locală 05.23, lovind în special provincia Bengkulu de pe Insula Sumatra. Seismul s-a simţit în mai multe provincii.

Şase minute mai târziu, s-a produs un cutremur cu magnitudinea 6.9, la o adâncime puţin mai mare şi cu epicentrul la 13 kilometri de primul seism.

“Primul seism a fost rapid... însă altul a lovit la scurt timp după, la fel de puternic. Copiii mei au avut crize de isterie”, a spus un locuitor din Bengkulu pentru AFP.            

Nu s-a emis alertă de tsunami.

Citeste si: Pensii militare mai mari pentru o categorie de români. CCR decide săptămâna aceasta cine sunt pensionarii care beneficiază de mărire- kanald.ro

Citeste si: Vacanța de vară, mai scurtă! Veste ȘOC pentru acești elevi- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat care a avut erecție timp de peste 30 de ore a primit despăgubiri de 50.000 de euro. Și soția lui a fost compensată- antena3.ro

Citeste si: Este singurul membru din familia Duduianu care nu știe despre moartea lui Emi Pian! Decizie șocantă luată de familie

16 ani de la dezastrul din Indonezia 

Era 26 decembrie 2004, a doua zi de Crăciun. Un val uriaş mătura ţărmurile Indoneziei. Oameni privesc înmărmuriţi, îşi dau seama că e un fenomen neobișnuit, dar nici nu bănuiesc dezastrul.

Valul a fost provocat de un cutremur de magnitudinea 9,3 produs în largul insulei Sumatra, care a zguduit fundul oceanului.

Seismul a durat 10 minute și a fost atât de puternic încât axa Pământului s-a mişcat un centimetru.

Citeste si: Belarus: Lukașenko anunță „măsuri adecvate” împotriva opoziției. „Situația este critică. Autoritățile nu au de ales...”

În unele zone valurile au avut înălţimea de 30 de metri. 800 de kilometri de coastă din arhipelagul indonezian au fost spulberaţi.

În total au fost afectate 14 ţări cu ieşire la Oceanul Indian, din Thailanda până în India, Sri Lanka şi chiar coasta de est a Africii.

Peste două milioane de persoane au rămas fără adăpost, iar pagubele au fost estimate la 10 miliarde de dolari.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI