Incidentul a avut loc la scurt timp dupa debutul celei de a XIII-a editii a paradei baloanelor cu aer cald, care are loc timp de trei zile la Campul Cetatii, judetul Mures.

Opt baloane cu aer cald, in care se aflau 32 de cetateni straini, au fost duse de curentii de aer in Muntii Gurghiu, unde au aterizat controlat, fara ca vreo persoana sa fie accidentata.

”Organizatorii ne-au solicitat sprijin pentru recuperarea echipajelor, care au aterizat controlat in zone greu accesibile, unde baloanele fusesera purtate de curentii de aer. Doua dintre echipaje au transmis coordonatele GPS, iar ulterior au fost gasite toate, persoanele fiind ghidate la sol de Salvamont si organizatori pentru a ajunge in zone sigure ”, a declarat, pentru News.ro, seful Salvamont Mures, Robert Kovacs.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Unul dintre organizatorii paradei, Lorincz Miklos, a precizat ca niciun participant nu a fost ranit.

”Baloanele cu aer cald sunt purtate de vant, iar directia nu poate fi controlata. Curentii de aer si-au schimbat brusc directia, iar cateva baloane au fost duse in munti.

Am cerut sprijinul Salvamont in conditiile in care echipajele care au ajuns in zonele greu accesibile aveau nevoie sa fie ghidate pentru a se intoarce”, a spus Lorincz Miklos.

La parada baloanelor cu aer cald de la Campul Cetatii participa 19 echipe din Romania si din strainatate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si