O ursoaică cu trei pui au creat panică în Târgu Mureș. Oamenii sunt speriați pentru că din ce în ce mai multe exemplare coboară în oraș pentru a căuta mâncare.

Ursoaica și puii au fost surprinși în zona grădinii zoologice, căutând prin tomberoane hrană.

Urșii au ajuns să caute hrană în tomberoanee din oraș

Locuitorii din Târgu Mureș se confruntă cu o situație terifiantă. Din ce în ce mai mulți urși au ajuns să coboare în oraș, pentru a găsi hrană.

Recent, o ursoaică cu trei pui au fost surprinși de camerele de supraveghere, căutând hrană în tomberoanele de la grădina zoologică. Administratorul a declarat că tomberoanele sunt închise, dar animalele au reușit să spargă unul dintre containere.â

Citește și: Hrănirea urșilor pe marginea drumului, aspru pedepsită de lege! Se percep amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă avertismentul

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A murit „cel mai monstruos culturist din lume”. Sportivul mânca de 7 ori pe zi, peste 16.000 de calorii- antena3.ro

O ursoaică cu trei pui au fost suprinși căutând mâncare

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

"Noi avem containărele închise, dar totuşi un containăr din plastic a fost spart şi acolo au găsit ceva de mâncare. Dacă se va reîntoarce la noi atunci o să luăm măsuri", a declarat Szantho Janos, directorul grădinii zoologice, potrivit observatornews.ro.

Administratorul a mărturisit că au adoptat mai multe măsuri pentru a preveni apariția urșilor în incinta grădinii zoologice. Pe lângă securizarea tomberoanelor, animalele nu mai sunt hrănite seara pentru ca mirosul de mâncare să nu îi ademenească pe urși.

"Prezenţa ursului în zonele locuite, de obicei se datorează faptului că găsesc mâncare uşoară",  a declarat Korondi Kinga, reprezentant al grădinii zoologice, potrivit observatornews.ro. 

Citește și: VIDEO La un pas să fie sfâșiată de ursoaică! O femeie a hrănit animalul sălbatic, iar apoi a fost atacată

O ursoaică cu trei pui au fost suprinși căutând mâncare

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Situația este îngrijorătoare, iar coborârea urșilor în grădina zoologică s-ar putea transforma într-o tragedie, dacă se petrece pe timpul zilei, când în grădina sunt vizitatori. În urmă cu câteva luni, un urs a intrat în grădina zoologică și a ucis trei căprioare și un emu. Ulterior, animalul ar fi fost capturat și împușcat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si