O eleva in varsta de 16 ani de la Colegiul „Dimitrie Cantemir“ a fost internata in stare grava la Spitalul de Boli Infectioase „Sfanta Parascheva“. Adolescenta a fost diagnosticata cu encefalita de origine bacteriana, fiind internata in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva.

Potrivit conducerii spitalului, fata nu poate respira fara ajutorul aparatelor, fiind spitalizata in ATI inca de la prezentarea in spital, potrivit Ziarul de Iasi.

„Pacienta este supravegheata in ATI in stare grava, cu sustinerea functiei respiratorii, respectiv intubata si ventilata mecanic. Suspiciunea initiala a fost de encefalita de origine virala, determinata de virus gripal, avand in vedere ca sezonul gripei a debutat chiar in acest interval. Totusi, va pot preciza ca, dupa rezultatele pe care le-am primit astazi, tanara sufera de encefalita de origine bacteriana“, a precizat profesorul Carmen Dorobat, managerul Spi­talului de Boli Infectioase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Pentru administrarea antibioticului, conducerea liceului a avut nevoie de acordul parintilor, acestia fiind chemati de urgenta la scoala. S-a creat o stare de panica, nimeni neintelegand ce se petrece.

„Inspectorii serviciului de control epidemiologic de la DSP au mers la scoala si au administrat colegilor tinerei spitalizate o schema de tratament preventiv cu o singura doza de antibiotic“, a aratat Marius Voicescu, purtator de cuvant al DSP.

Directorul unitatii scolare a incercat sa-i linisteasca pe parinti, explicandu-le acestora ca tratamentul medicamentos a fost doar o masura de preventie si ca nu exista motive de ingrijorare.

„Din cate am auzit, fetita avea simptome de trei saptamani, stranuta, tusea, avea dureri de cap, insa a fost internata joi, iar astazi (n.r. - luni) s-a confirmat diagnosti­cul. Copiilor si profesorilor care au intrat in contact cu fetita le-a fost administrat preventiv antibiotic, iar pe noi, pe parinti, ne-a chemat sa semnam ca suntem de acord cu administrarea antibioticului. Speram sa fie bine“, a precizat unul dintre parinti.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si