Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Panică la metroul din București. Fum gros în subteran, în zona Piața Romană. 172 de pasageri evacuați prin tunel. Planul roșu, activat

Panică la metroul din București. Un incendiu s-a declanșat în subteran, între Piața Romană și Piața Universității. Una dintre garniturile de metrou s-a blocat între stații, în urma incendiului fără flacără deschisă, cu mari degajări de fum. Pasagerii au fost evacuați prin tunel. Planul roșu a fost activat.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. Raed Arafat: 25 de pasageri au avut nevoie de asistență medicală. Nu sunt victime

Raed Arafat, șeful Departamentului de Situații de Urgență (DSU), a anunțat că au fost evacuați 172 de pasageri, dintre care 25 au avut nevoie de asistență medicală. Nu sunt victime, a transmis Arafat.

A fost activat un spital mobil la Piața Romană. Două persoane au fost transportate la spitalul Floreasca, anunță medicii de la SMURD.

Potrivit șefului DSU, un al doilea tren de pasageri a fost oprit în subteran în apropiere de stația Piața Victoriei, din cauza opririi curentului electric în șine, pasagerii fiind evacuați din metrou fără probleme, acolo nefiind degajare de fum.

UPDATE. Metrorex: Călătorii au forţat deschiderea uşilor la vagonul de metrou

Metrorex anunță că un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum.

Conform Metrorex, "călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel".  

"Ca urmare a defecţiunii tehnice cu degajare de fum din Piaţa Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituţiile abilitate pentru verificare şi acordare de sprijin în caz de nevoie. Călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel şi deconectarea de la energia electrică a acestuia. Menţionăm

că, pasagerii aflaţi în trenul defect nu au fost puşi în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situaţiei create, aceştia vor fi debarcaţi prin tunel. Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate, iar între staţiile Universitate şi Piaţa Victoriei nu se circulă", precizează Metrorex, fără a face referire la producerea unui incendiu.

172 de pasageri au fost evacuați de la metrou, prin stațiile Piața Romană, Piața Victoriei și Piața Universității 

[Sursa foto: News.ro]

UPDATE. Incendiul de la metrou a fost lichidat. Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni s-a defectat în apropierea stației, fiind degajări mari de fum. ISU anunţă că la statia de metrou Piaţa Romană se continuă intervenţia pentru evacuarea călătorilor.

La staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi toţi călătorii. Niciuna dintre persoanele evacuate nu a avut nevoie de spitalizare.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pompierii bucureșteni și echipajele de intervenție sunt în alertă, marți dimineața, după ce a fost semnalat un fum extrem de dens la metroul bucureștean, în zona Piața Romană și Piața Universității. ISUBIF a activat planul roșu de intervenție.

Citeste si: Bărbat găsit carbonizat într-o hală din Neamț

Potrivit primelor informații, este vorba de un incendiu între Piața Universității și Piața Romană, posibil la o garnitură veche de tren. Pasagerii sunt evacuați din trenuri, intervin echipajele de prim ajutor.

UPDATE. Tren blocat în apropierea stației Piața Romană

Un tren de metrou este blocat între stațiile Universitate și Piața Romană, fiind oprit la doar 20-30 de metri de stația de metrou. Călătorii din acea garnitură sunt evacuați prin tunel către stația Piața Romană.

Niciun călător nu este afectat, însă aceștia au semnalat că au văzut fum, produs probabil din cauza frânării trenului.

Cauza blocării este o defecțiune tehnică, potrivit primelor informații.  

UPDATE. ISUBIF: 60 de pasageri, evacuați prin tunel

"ISUBIF a fost solicitat să intervină la un incendiu produs la o ramă de metrou care a avut o defecţiune tehnică. Nu s-a manifestat cu flacără deschisă, ci cu degajări de fum. Metroul este pe tunel, la 20-30 m de peron, între Piaţa Romană şi Universitate. Incendiul a fost lichidat. Din datele pe care le avem până la acest moment, în metrou au fost aproximativ 60 de persoane. Până la acest moment, nu au fost înregistrate victime. Se vor face cercetări şi se va stabili cauza", a declarat Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISUBIF, la România TV.

UPDATE. Anunțul Metrorex

Metrorex informează că marţi, începând cu ora 8:50, circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfăşoară cu dificultate din cauza unei defecţiuni tehnice identificată la un tren care a plecat din staţia Piaţa Romană către Berceni.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"În urma defecţiunii, trenul va fi retras din circulaţie pentru analiză şi remediere. Între timp se iau toate măsurile pentru ca circulaţia pe Magistrala 2 să se reia în condiţii normale", anunţă compania.

Incendiu la metroul din București. Planul roșu a fost activat

Planul roșu a fost activat, potrivit Antena 3. Circulația este întreruptă momentan pe linia Universității- Piața Romană.

Accesul în stațiile de metrou din centrul Capitalei este blocat în acest moment, pompierii le interzic pasagerilor să pătrundă în stația de la Universității. 

Incendiu la metroul bucureștean, în zona Piața Romană- Piața Universității

Știre în curs de actualizare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI