Momentul în care delfinul se năpustește asupra unui bărbat în vârstă de 60 de ani a fost filmat de un turist. În urma atacului, victima s-a ales cu mai multe coaste rupte și cu mușcături la mâini și la picioare. Martorii la acest incident șocant spun că delfinul nu s-a oprit aici, iar o femeie a fost și ea rănită.

Alte 6 atacuri au fost înregistrat pe aceeași plajă, în aceeași zi

Potrivit poliției locale, în aceeași zi, pe aceeași plajă din Japonia au fost înregistrate 6 atacuri asupra oamenilor. Autoritățile bănuiesc că ar fi vorba despre același exemplar agresiv. Între timp s-au și montat pe plajă semne prin care turiștii care intră în apă sunt avertizați de potențialul pericol.

Delfinul, un mamifer marin care se hrănește cu pește, calamar și crustacee, este cunoscut drept un prieten al omului. Biologul marin, Adrian Bâlbă ne explică ce s-a schimbat în comportamentul acestor cetacee marine.

Citește și: VIDEO. Spectacol la malul Mării Negre: Un turist a filmat cu drona un delfin

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Adrian Bâlbă, biolog marin: „Nu sunt atacuri periculoase, nu sunt atacuri grave, nu există decât niște tendințe de îndepărtare, niște mușcături. Nu este ca în cazul rechinilor. Din acest motiv delfinii sunt în continuare de-ai noștri, specie sigură, înțelegătoare cu omul.”

În Marea Neagră trăiesc 3 specii de delfin: delfinul comun, afalinul și marsuinul. Afalinul este cel mai mare dintre cei 3 și poate ajunge la 4 metri lungime și o greutate de 650 de kilograme.

Delfinii reprezintă o adevărată atracție turistică pe litoralul românesc, mai ales pentru copii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si