Suntem în atelierul lui Sebastian Paul, un cizmar cu peste 30 de an de experiență în domeniu. Prin mâinile lui au trecut milioane de pantofi uzați, pe care i-a transformat, parcă prin magie, în încălțări care arată ca noi.

Citește și: VIDEO- Pantofii miresei, o bijuterie. Încălțămintea este un element foarte important al vestimentației pentru orice ținută

Sebastian Paul, anteprenor: „Dacă ți-e drag și înveți nu e nimic greu.

De unde ați învățat meseria? Am învățat meserie de la unu de la altul, dar în primul rând de la bunicul meu care era ofițer în armată ,dar înainte de asta făcuse ucenicia 3 ani și de la el am învățat.”

Jobul de cizmar nu e unul ușor, așa cum cred unii. E nevoie de îndemânare, migală dar și de pasiune.

Sebastian Paul, anteprenor: „Sebastian Paul este un om simplu, un om normal, unii spun cizmar, alții spun domn, alții apreciază munca mea, alții mai puțin pentru că nu știu ce înseamnă nici muncă, nici meseria pe care o fac. Faptul că pui mâna pe unde calcă omul, faptul că miroase picioarele lui, ar trebui să reprezinte mai mult respect.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Afacerea merge bine în special acum, în perioada toamnă-iarnă. Oamenii vin și aduc în special cizme, bocanci sau pantofi cu talpă joasă.

Sebastian Paul, anteprenor:   „Încălțămintea vine veche, folosită, câteodată de aruncat la gunoi și eu fac să arate aproape nouă. Clientul când vine se uită pe toate părțile, se uită foarte atent, de parcă atunci a cumpărat-o de la mine.”

Tot mai mulți români apelează la atelierele de curățare a pantofilor

Iar românii recunosc, de când o pereche de cizme bune sare de 400 de lei, reparațiile au devenit prima opțiune.

„Ce ați încercat să reparați din șifonier? Cizmele de iarnă că sunt mai scumpe.”

„De-a lungul timpului am reparat și au fost cizme, flecuri care erau perfecte, de piele adevărată. Acum nu mai e așa. Acum e consum mult.”

Pentru că cererea e mare, s-au deschis și afaceri specializate doar pe igienizarea și spălarea profesională a pantofilor.

Florentina Gheirghe, anteprenor: „După ce s-a efectuat procesul de curățare adecvat încălțămintei, este foarte important să deodorizăm încălțămintea pentru a proteja de mirosurile neplăcute iar în acest sezon este foarte important să folosi folosim un impermeabil bazat pe nanotehnolgie.”

Prețurile de igienizare pornesc de la 60 de lei în sus pentru o pereche de încălțări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si