Papa Benedict XVI, "extrem de fragil"

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 93 de ani, se află în pericol din cauza unei infecții care se manifestă la nivelul feței. Ziarele germane au anunțat că fostul papa se află în stare critică. 

La întâlnirea de sâmbătă cu Seewald, Benedict XVI a părut optimist şi a spus că va relua lucrul la cartea sa biografică dacă îşi recapătă puterile, adăugând că suferă de zona Zoster.

Citeste si: Fiul fostului premier Radu Vasile a ajuns un potent om de afaceri! Fost pilot de avion, Tudor Vasile deține o fabrică și a investit într-un proiect imobiliar de 25 milioane de euro!

Papa Benedict al XVI-lea, a fost diagnosticat cu o afecțiune gravă a bolii erizipel și este „extrem de fragil”, scriu germanii într-un articol publicat de Passauer Neue Presse.

Fratele Papei Benedict XVI a murit

Fostul papă a revenit în zona sa natală pentru a-i face o ultimă vizită fratelui său bolnav, Georg Ratzinger. În vârstă de 96 de ani, acesta a murit la scurt timp după vizită. Aceasta a fost prima vizită a lui Benedict în afara Italiei din 2013, anul când s-a retras din funcţia de Suveran Pontif.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Femeie la un pas de moarte, după ce a fost zdrobită între două balene

Papa Benedict al XVI-lea, născut cu numele de Joseph Alois Ratzinger (n. 16 aprilie 1927) a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. În același timp a deținut funcția de episcop al Romei și suveran al statului Vatican.

A fost primul papă german după 482 de ani (ultimul papă german a fost Adrian al VI-lea, în perioada 1522-1523).

Citeste si: Berna de la Puterea Dragostei, dezvăluiri exclusive: De ce s-a certat cu Bianca?

Înaintea alegerii sale ca papă, între 1957 și 1977, Joseph Ratzinger a activat timp de douăzeci de ani ca profesor de teologie la universitățile din: Freising-München, Bonn, Münster, Tübingen și Regensburg. În anul 1977 a devenit arhiepiscop de München și a fost ridicat la rangul de cardinal de papa Paul al VI-lea. 

Citeste si: Regulile noi pentru pacienții vindecați de coronavirus care vor să doneze plasmă

În anul 1982 a fost chemat la Vatican și numit de papa Ioan Paul al II-lea în funcția de prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei Pontificale Teologice Internaționale și al Comisiei Biblice Pontificale și din 2002 decan al Colegiului Cardinalilor. Aceste funcții le-a slujit până la alegerea ca papă în aprilie 2005.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si