Papa Francisc se află în aceste momente internat la spitalul Gemelli din Roma. Acesta a fost transportat la spital cu o ambulanță în această după-amiază, miercuri, 29 martie. Suveranul Pontif a suferit probleme cardiace și respiratorii la sfârșitul dimineții și a fost dus la secția de cardiologie pentru verificări de siguranță.

Momentan, aceasta boală este considerată “nu îngrijorătoare“.

Citește și: VIDEO- Papa Francisc despre orientările sexuale: „A fi homosexual nu este o crimă”

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La Vatican, cu toate că nu este oficial, se presupune că toate audiențele programate joi și vineri au fost anulate, sau mai degrabă că s-a făcut loc în agendă pentru ca verificările să continue atât timp cât este necesar. Înainte de a fi transportat la Gemelli, Suveranul Pontif și-a anulat o întâlnire pentru înregistrarea unui interviu televizat, potrivit Corriere.

Suveranul Pontif a ajuns de urgență la spital cu probleme cardiace și respiratorii

Papa va rămâne cu siguranță internat, iar personalul și oamenii de securitate au fost alertați să petreacă noaptea la policlinică. O spitalizare de lungă durată nu a fost cu siguranță planificată, totul având loc în ajunul Duminicii Floriilor și a sărbătorilor din Săptămâna Mare, cea mai importantă perioadă a anului.

Primul comunicat al Sfântului Scaun, care a fost emis în această după-amiază, precizează.  "controale programate anterior".

Citește și: Papa Francisc cere oprirea războiului. Suveranul Pontif le spune conducătorilor să nu ducă „umanitatea la distrugere”

Papa Francisc fusese deja internat la spitalul Gemelli în anul 2021, dar atunci comunicatul Vaticanului a vorbit imediat despre o “intervenție programată“ extirparea unei părți din colon pentru stenoză diverticulară: atunci a fost internat timp de unsprezece zile.

În urmă cu puțin timp, vorbind la televiziunea elvețiană, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a mărturisit că se simte bine, chestionat despre starea sa de sănătate după zece ani de pontificat: “Sunt bătrân. Am mai puțină rezistență fizică, accidentarea la genunchi a fost o umilință fizică, deși acum se vindecă bine“.

Citește și: Noi condamnări la moarte în Iran. Papa Francisc, mesaj împotriva regimului de la Teheran


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si