„Lumea se confruntă cu vremuri grele, marcate la început de furtuna intempestivă a pandemiei, iar apoi, de un război care afectează pacea și dezvoltarea globală.  Nu este întâmplător că războiul revine în Europa, într-un moment în care generația care l-a trăit în secolul trecut dispare", a detaliat Papa Francisc.

Citeste si: Noi semne ale bolii lui Vladimir Putin. Ce a făcut în timpul paradei militare de la Moscova

Acesta a făcut apel "la o schimbare profundă care, să demilitarizeze inimile și să permită ca fiecare să recunoască în celălalt un frate".

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, Papa Francisc le-a cerut bunicilor și celor în vârstă să-i învețe pe bărbații și femeile din zilele noastre să-și privească semenii "cu aceeași privire înțelegătoare și gingașă cu care își privesc nepoții".

Papa Francisc: „Bătrânețea, doar o stație către mai departe”

„Să-i aducem în inimile noastre pe copiii din Ucraina, Afganistan, Sudanul de Sud", a mai îndemnat Papa Francisc în mesajul său pentru ziua care va fi sărbătorită pe data de 24 iulie.

Citeste si: Scenariu de groază: Cadavrele a 44 de civili, găsite printre dărâmăturile unei clădiri bombardate de ruși în martie

Suveranul Pontif a condamnat, de asemenea, așa numita cultură a excluderii, potrivit căreia,, bătrânii nu ne mai preocupă" și este bine să fie ținuți cât mai departe, între ei, în instituții unde sunt îngrijiți de alții.

„Bătrânețea nu este o vârstă inutilă, în care trebuie să ne dăm deoparte și să renunțăm să mai vâslim, ci doar o stație pentru a merge apoi mai departe. O nouă misiune ne așteaptă și ne invită să ne îndreptăm privirile spre viitor", a spus Papa Francisc în încheierea mesajului său.

Citeste si: O altă moarte suspectă la Moscova. Un om de afaceri a decedat după ce a fost tratat de un șaman


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si