Close sidebar
Close sidebar

Papa Francisc a dezvăluit care este motivul pentru care războiul a revenit în Europa

Papa Francisc a făcut câteva comentarii despre cauzelor războiului declanșat de Rusia în Ucraina, în mesajul său conceput de Biserica Catolică de ziua bunicilor și persoanelor în vârstă.

Alexandra Costea,

Papa Francisc a dezvăluit care este motivul pentru care războiul a revenit în Europa

[Sursa foto: papalabucuresti.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Lumea se confruntă cu vremuri grele, marcate la început de furtuna intempestivă a pandemiei, iar apoi, de un război care afectează pacea și dezvoltarea globală.  Nu este întâmplător că războiul revine în Europa, într-un moment în care generația care l-a trăit în secolul trecut dispare", a detaliat Papa Francisc.

Citeste si: Noi semne ale bolii lui Vladimir Putin. Ce a făcut în timpul paradei militare de la Moscova

Acesta a făcut apel "la o schimbare profundă care, să demilitarizeze inimile și să permită ca fiecare să recunoască în celălalt un frate".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, Papa Francisc le-a cerut bunicilor și celor în vârstă să-i învețe pe bărbații și femeile din zilele noastre să-și privească semenii "cu aceeași privire înțelegătoare și gingașă cu care își privesc nepoții".

Papa Francisc: „Bătrânețea, doar o stație către mai departe”

„Să-i aducem în inimile noastre pe copiii din Ucraina, Afganistan, Sudanul de Sud", a mai îndemnat Papa Francisc în mesajul său pentru ziua care va fi sărbătorită pe data de 24 iulie.

Citeste si: Scenariu de groază: Cadavrele a 44 de civili, găsite printre dărâmăturile unei clădiri bombardate de ruși în martie

Suveranul Pontif a condamnat, de asemenea, așa numita cultură a excluderii, potrivit căreia,, bătrânii nu ne mai preocupă" și este bine să fie ținuți cât mai departe, între ei, în instituții unde sunt

îngrijiți de alții.

„Bătrânețea nu este o vârstă inutilă, în care trebuie să ne dăm deoparte și să renunțăm să mai vâslim, ci doar o stație pentru a merge apoi mai departe. O nouă misiune ne așteaptă și ne invită să ne îndreptăm privirile spre viitor", a spus Papa Francisc în încheierea mesajului său.

Citeste si: O altă moarte suspectă la Moscova. Un om de afaceri a decedat după ce a fost tratat de un șaman

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI