După Liturghia de Duminica Paștelui, Papa Francisc a rostit tradiționalul său mesaj de Paște și binecuvântarea "Urbi et Orbi" (Către oraș și lume), rugându-se în special pentru pace în Țara Sfântă, Ucraina, Myanmar, Siria, Liban și Africa.

Suveranul Pontif s-a rugat și pentru victimele traficului de persoane. copiii nenăscuți și toți cei care trec prin vremuri grele, transmite Vatican News.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și protestant. Un milion și jumătate de români sărbătoresc azi Învierea Domnului

Papa Francisc a trecut în revistă conflictele din lume, reînnoindu-şi apelul prin care îi îndeamnă pe oameni "să nu cedeze în faţa logicii armelor".

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Papa Francisc a rostit tradiționalul său mesaj de Paște și binecuvântarea "Urbi et Orbi"

Papa Francisc, binecuvântarea "Urbi et Orbi"

[Sursa foto: Vatican News]

Mesajul Papei "Urbi et Orbi" după slujba de Paște 2024

Papa a început prin a spune că gândurile sale se îndreaptă în special către victimele numeroaselor conflicte din întreaga lume, începând cu cele din Israel și Palestina și din Ucraina.

„Fie ca Hristos înviat să deschidă o cale de pace pentru popoarele sfâșiate de război din acele regiuni”, a spus el.

„În apelul la respectarea principiilor dreptului internațional”, a continuat el, „îmi exprim speranța pentru un schimb general al tuturor prizonierilor între Rusia și Ucraina: de dragul tuturor!”.

Mesajul Papei "Urbi et Orbi" după slujba de Paște 2024

Mesajul Papei "Urbi et Orbi" după slujba de Paște 2024

[Sursa foto: Vatican News]

Măsuri sporite de securitate la Vatican

Slujba prezidată de liderul de la Vatican s-a desfăşurat pe fondul unei securităţi stricte asigurate de autorităţile italiene. Celebra piaţă a fost decorată ca de obicei cu multe flori şi plante, cele mai multe dintre ele fiind aduse din Ţările de Jos.

Măsurile de securitate stricte au fost în vigoare ca de obicei, dar au fost sporite în acest an ca urmare a recentului atac terorist comis într-o sală de concerte din apropierea Moscovei, atac revendicat de o grupare teroristă islamistă cu sediul în Afganistan, Provincia Statului Islamic Khorasan (ISKP).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si