„Nu mi-a trecut niciodată prin minte”

Într-un interviu exclusiv desfăşurat în reşedinţa sa din Vatican, Suveranul Pontif a negat zvonurile potrivit căror ar demisiona, dar și pe cele referitoare la o boală incurabilă. 

Zvonurile cum că Papa ar demisiona nu au apărut întâmplător. L’Aquila este asociat cu Papa Celestin al V-lea, care a demisionat în 1294. Papa Benedict al XVI-lea a vizitat oraşul cu patru ani înainte de a demisiona în 2013, primul papă care a procedat astfel în decurs de aproximativ 600 de ani.

Citeste si: VIDEO- Papa Francisc condamnă „atacul barbar” asupra mall-ului din Kremenciuk

Toate aceste coincidenţe i-au făcut pe unii să creadă că se va întâmpla la fel. Dar nu mi-a trecut niciodată prin minte (n.r. ideea de a demisiona). Pentru moment nu, pentru moment, nu. Serios! ”, a afirmat liderul Bisericii Catolice.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu toate acestea, Francisc a repetat afirmaţia că ar putea demisiona într-o zi, dacă sănătatea precară nu i-ar permite să conducă Biserica – situaţie care fusese aproape de neconceput înainte de Benedict al XVI-lea.

Întrebat când crede că această situaţie ar putea avea loc, el a spus: ”Nu ştim. Dumnezeu ne va spune”.

Călătoria din Africa, anulată

Suveranul a spus că decizia de a anula călătoria în Africa i-a cauzat ”multe suferinţe”, în special pentru că dorea să promoveze pacea în ambele ţări.

Citeste si: Secretarul general NATO îi răspunde Papei Francisc, după ce a susținut că războiul din Ucraina „poate a fost provocat”  

Francisc s-a sprijinit într-un baston la intrarea în camera de recepţie de la parterul casei de oaspeţi Santa Marta în care locuieşte de când ocupă scaun papal, evitând apartamentul papal din Palatul Apostolic folosit de predecesorii săi.

Întrebat cum se simte, papa a glumit: ”Sunt încă în viaţă!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si