„Se ascultă mai mult de marile companii financiare decât de oameni sau de cei care se mişcă în economia reală. Se ascultă mai mult de companiile multinaţionale decât de mişcările sociale. Se ascultă mai mult de cei puternici decât de cei slabi", a clamat papa.

Capul Bisericii Catolice a făcut apel la solidaritate şi responsabilitate, singura atitudine potrivită în contextual actualei crize mondiale.

Citeste si: Iohannis: Nu văd motive pentru un nou lockdown

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică”, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din „responsabilitate”, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat.

Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi „un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi”, a mai subliniat papa.

În acest discurs, Papa Francisc şi-a arătat aprecierea față de statele care au încercat să ajute „persoanele, familiile şi activităţile economice” care s-au aflat şi încă se află în dificultate prin adoptarea unor „intervenţii adecvate”.

Papa Francisc: "O ciumă mai rea decât Covid"

Suveranul Pontif a mai criticat anterior obiceiul de a bârfi din comunităţile bisericii şi chiar din birocraţia de la Vatican.

“Marele bârfitor este diavolul, care întotdeauna merge să spună lucrurile urâte la alţii pentru că este el mincinosul care caută dezbinarea Bisericii, caută îndepărtarea fraţilor, nu efortul de a forma o comunitate. Vă rog, fraţi şi surori, să încercăm să nu bârfim. Bârfa este o ciumă mai rea decât Covid. Mai rea. Să facem un mare efort: Fără bârfă!”, a spus el duminică, potrivit AP.

Citeste si: Tragedie în Vrancea. O persoană și-a pierdut viața şi alte patru au fost rănite în urma unui accident

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si