Printr-un interviu acordat agenției The Associated Press, Papa Francisc și-a afirmat părerea despre orientările sexuale și a declarat marți că: „A fi homosexual nu este o crimă”.

Papa Francisc nu consideră că homosexualiatea este o crimă

Papa este de părere că episcopii trebuie să înțeleagă persoanele din comunitatea LGBTQ și să recunoască demnitatea tuturor.

Francisc consideră că: „Acești episcopi trebuie să aibă un proces de convertire”, adăugând că ar trebui să aplice „tandrețea, vă rog, așa cum Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi”.

Apărătorii și aparținătorii comunității LGBTQ au primit bine comentariile Papei Francisc, însă ele sunt în raport cu abordarea generală a Papei față de persoanele LGBTQ.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Cu toate acestea, Francisc a explicat că trebuie să existe o diferență între o crimă și un păcat în ceea ce privește homosexualitatea. Chiar dacă învățătura Bisericii este că actele homosexuale sunt un păcat, persoanele cu aceste orientări sexuale trebuie tratate cu demnitate și respect.

„Nu este o crimă. Da, dar este un păcat. Bine, dar mai întâi să distingem între un păcat și o crimă. De asemenea, este un păcat să nu avem caritate unii față de alții”, sunt explicațiile Papei Francisc.

Citește și: Papa Benedict al XVI-lea, condus pe ultimul drum la Vatican. Este înmormântat în trei sicrie

Declarațiile slujitorilor Bisericii despre homosexualitate

Sarah Kate Ellis, președinte și director executiv al grupului de susținere GLAAD, cu sediul în SUA consideră că: „Declarația sa istorică ar trebui să trimită un mesaj liderilor mondiali și milioanelor de catolici din întreaga lume: Persoanele LGBTQ merită să trăiască într-o lume fără violență și condamnare și mai multă bunătate și înțelegere”. 

De asemenea, directorul executiv al grupului, Francis DeBernardo, a declarat că: „Papa reamintește bisericii că modul în care oamenii se tratează unii pe alții în lumea socială are o importanță morală mult mai mare decât ceea ce ar putea face oamenii eventual în intimitatea unui dormitor”.

Robert McElroy, episcopul de San Diego și, în același timp, unul dintre cardinalii numiți de papă este unul dintre susținătorii drepturilor LGBTQ care dorește ca biserica să primească pe deplin persoanele din această comunitate, chiar dacă sunt active sexual.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

McElroy a scris în revista iezuiților America că: „Este un mister demonic al sufletului uman de ce atât de mulți bărbați și femei au o animozitate profundă și viscerală față de membrii comunităților L.G.B.T.

Mărturia principală a bisericii în fața acestui bigotism trebuie să fie una de îmbrățișare mai degrabă decât de distanțare sau condamnare”.

Citește și: Noi condamnări la moarte în Iran. Papa Francisc, mesaj împotriva regimului de la Teheran


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si