În timpul emisiunii difuzate duminică seara pe rețeaua TG5 din Italia, Papa Francisc a făcut comentarii dure la adresa actelor de violență împotriva femeilor.

Papa Francisc, față în față cu femeile agresate

"Numărul de femei care sunt bătute şi abuzate în casele lor, chiar de soţii lor, este foarte, foarte mare", a răspuns Papa Francisc la una din întrebările adresate de o femeie, victimă la rândul ei.

"Problema este că, din punctul meu de vedere, este aproape satanic pentru că se profită de o persoană care nu se poate apăra", a mai declarat acesta.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun

Pandemia, momentul care a adus numeroase victime 

De când cu situația pandemică, Papa a transmis numeroase mesaje legate de violența domestică, după ce mai multe femei au fost nevoite să rămână în izolare împreună cu agresorii lor. Din 90 de cazuri de violență pe zi înregistrate în Italia, 62% dintre acestea sunt cazuri de violență domestică.

Papa Francisc a înființat servicii în zona Vaticanului pentru a oferi persoanelor fără adăpost îngijire medicală și posibilitatea de a se spăla și a tunde.

Citeste si: Avertismentul papei Francisc. Violența domestică, o problemă majoră în contextul pandemiei de coronavirus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si