,,Sfântul Părinte a decis să trimită o contribuţie de 100.000 de euro pentru a ajuta grupurile de migranţi blocaţi între Polonia şi Belarus", a menționat într-un comunicat Departamentul pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, organism al Sfântului Scaun însărcinat în special cu refugiaţii.

Suma de 100.000 de euro urmăreşte totodată să ajute organizaţia neguvernamentală catolică Caritas Polonia ,,să facă faţă urgenţei migratorii la frontiera dintre cele două ţări", a mai precizat Vaticanul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Gestul făcut de Papa Francisc. De ce ”s-a strecurat” din Vatican

Papa Francis face des donații cu scop umanitar

Începând din vara anului trecut, mii de migranţi, originari în principal din Orientul Mijlociu şi în special din Irak, au trecut sau au încercat să treacă, dinspre Belarus, frontiera de Est a Uniunii Europene, în Letonia, Lituania sau Polonia.

Papa Francisc, care ajută adesea comunitățile prin donații umanitare, a făcut din apărarea migranţilor şi a solicitanţilor de azil o prioritate a pontificatului său, înmulţindu-şi apelurile adresate liderilor europeni de a-i primi.

Citeste si: Papa Francisc susține vaccinarea împotriva COVID-19 și denunță ,,informațiile nefondate"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si