În tradiţionalul său discurs "Urbi et Orbi" (”Către oraşul Roma şi lume”), suveranul pontif a îndemnat la ”îmblânzirea inimii noastre adesea întărite şi egoiste”, pentru a-i face ”să zâmbească pe copiii din întreaga lume”, abandonaţi sau victime ale violenţei.

Însă în primul rând către Orientul Mijlociu s-a îndreptat Papa, unde numeroşi copii ”suferă războiul şi conflictele”.

Citeste si: Papa Francisc a anunţat că a fost blocat în lift, duminică, timp de 25 de minute

Suveranul pontif, care tocmai a împlinit vârsta de 83 de ani, a apărut zâmbind în balconul inundat de soare al palatului pontifical, pentru a-şi susţine discursul din 25 decembrie în faţa a aproximativ 55.000 de credincioşi, adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

El a dorit să transmită un mesaj de alinare ”mult iubitului popor sirian care nu vede încă sfârşitul ostilităţilor ce au sfâşiat ţara în acest deceniu”.

Francisc a îndemnat ”guvernele şi comunitatea internaţională să găsească soluţii care să garanteze securitatea şi coexistenţa paşnică a popoarelor din regiune”.

Citeste si: Papa în România 2019. Ce a avut principesa Margareta sub scaun la ceremonia de la Blaj

De la 16 decembrie, forţele regimului sirian, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intensificat bombardamentele în nord-vestul Siriei, iar lupte violente la sol le opun jihadiştilor şi rebelilor, în pofida unui armistiţiu anunţat în august.

Suveranul pontif s-a gândit, de asemenea, la o ”susţinere a poporului libanez”- zguduit de o contestare politică fără precedent-, exprimându-şi speranţa ca ţara ”să-şi redescopere vocaţia de a fi un mesager al libertăţii şi armonioasei coexistenţe a tuturora”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si