Papa Francisc spune că speră să fie adevărat ceea ce i-a transmis premierul Ungariei, altfel nu am putea "înţelege graba escaladării din aceste zile". 

Citeste si: Papa Francisc vede războiul din Ucraina drept un „regres macabru al umanităţii”

"Pentru că acum nu este vorba doar despre Donbas, este Crimeea, este Odesa, ruşii le blochează (ucrainenilor) accesul la Marea Neagră. Sunt pesimist, dar trebuie să facem toate gesturile posibile pentru a opri războiul'', a spus Suveranul Pontif în interviul acordat Corriere della Sera. 

Citeste si: Ungaria, acuzată că știa de la Putin despre planul de invazie totală a Ucrainei

Potrivit cotidianului italian, îngrijorarea papei Francisc este că deocamdată Putin nu se va opri.

De ce nu merge Papa Francisc în Ucraina

Papa Francisc a mai dezvăluit că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite Agerpres.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 69. Rușii blochează evacuarea civililor din Mariupol. Odesa, lovită de noi rachete rusești

Suveranul Pontif a explicat că, deşi a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, încă nu a vorbit şi cu Putin, care l-a sunat în decembrie, pentru a-l felicita de ziua lui.

Papa Francisc a mai declarat că, după 20 de zile de război, i-a cerut cardinalului secretar de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, să-i trimită preşedintelui rus un mesaj prin care să îl anunţe că papa este dispus să meargă la Moscova.

''Desigur, era necesar ca liderul de la Kremlin să permită unele deschideri. Încă nu am primit răspuns şi continuăm să insistăm, deşi mă tem că Putin nu poate şi nu vrea să aibă această întâlnire chiar acum'', a explicat papa Francisc.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Liderul bisericii catolice a subliniat că deocamdată nu va merge în Ucraina.

''Simt că nu trebuie să merg. Mai întâi trebuie să mă duc la Moscova, mai întâi trebuie să mă întâlnesc cu Putin. Dar eu sunt un om al bisericii, ce pot face eu? Fac ce pot. Dacă Putin ar deschide uşa...'', a continuat papa Francisc.

Papa Francisc, despre patriarhul Kiril: "În primele 20 de minute mi-a recitat toate justificările pentru război"

Suveranul pontif a respins ideea că şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, ar putea colabora pentru a-l opri pe Putin. Papa se bazează pe conversaţia prin videoconferinţă pe care cele două înalte feţe bisericeşti au avut-o luna trecută.

''În primele 20 de minute mi-a recitat toate justificările pentru război'', spune Papa. ''Aveam programată o întâlnire cu el la Ierusalim la 14 iunie. Ar fi fost a doua noastră întâlnire faţă în faţă, nu avea nimic de-a face cu războiul.

Însă acum chiar şi el este de acord că, dacă ne-am întâlni, ar putea fi un semnal ambiguu'', a explicat el, care consideră totodată că patriarhul Kiril''nu poate deveni băiatul de altar al lui Putin''.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si