Papa Francisc va face o vizită la Șumuleu Mic, sâmbătă, 1 iunie. Suveranul Pontif va celebra Sfânta Liturghie la Sactuarul Marian din Șumuleu-Ciuc, locul care se va transforma în doar câteva ore în cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală și de Est.

Pregătirile au început deja, iar în locație au fost ridicate mai multe corturi pentru pelerinii care urmează să vină, iar mai multe echipaje ISU, pregătite să intervină la fața locului, în cazul în care va fi nevoie.

Citeste si: Surpriză la București: Papa Francisc nu a mai luat Papamobilul-Duster! Sanctitatea Sa a preferat o ”japoneză”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

 

De ce Papa Francisc se va opri la Șumuleu Mic

Deși este o locație necunoscută multor români, mânăstirea are semnificație uriașă pentru comunitatea catolică datorită prezenței unei statui făcătoare de minuni. Sute de mii de credincioși vin în sâmbăta Rusaliilor să se roage la statuia Sfintei Fecioare în cel mai mare pelerinaj catolic din Europa Centrală şi de Est, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Papa in Romania 2019. Ce cadouri a primit de la Premier

 
Șumuleu Ciuc este un cartier al municipiului Miercurea Ciuc, județul Harghita. Aici se află Bazilica Sfânta Maria, unul din cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din România, conform wikipedia.org.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si