Papa în România 2019. Papa Francisc si-a inceput ziua pe aeroportul Fiumicino, de langa Roma. A ajuns la aeronava intr-o masina modesta, dar.... la intrarea in avion, s-a vazut incurcat de vantul puternic. Marginile vestmantului alb i-au acoperit fata pentru cateva clipe, moment inregistrat de toate camerele de filmat. Papa Francisc nu s-a aratat deranjat. A zambit si apoi i-a salutat pe membrii echipajului de bord.

Credeti ca in timpul zborului s-a comportat ca orice pasager? Nici vorba. S-a plimbat printre jurnalistii prezenti si a discutat cu fiecare in parte. O activitate care i-a umplut timpul. A demonstrat ca este si informat: la Bucuresti tocmai fusese emisa o avertizare legata de posibile furtuni.

Papa Francisc: Se spune ca vremea nu va fi frumoasa. Ca va ploua... sa speram ca se va intampla la fel ca in Bulgaria! Au spus acelasi lucru si pana la urma totul a decurs bine.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Urmeaza o alta etapa a vizitei sale in Romania, un alt moment inedit!

Avionul a ajuns in fata Salonului Oficial de la Bucuresti, dar pilotul a oprit la cativa metri distanta fata de punctul in care era intins covorul rosu.

Vina, se pare, apartine angajatilor aeroportului, care i-au ghidat pe cei de la mansa. Dupa cateva mintute, aeronava a fost impinsa inapoi pentru ca Papa Francisc sa poata cobori pe covorul rosu, asa cum cere protocolul.

Papa în România 2019. La Cotroceni, Papa Francisc a fost intampinat ca un inalt oficial. Apoi, fanfara militara s-a oprit pentru urmatorul moment. Invitatul special trebuia sa-i salute pe militarii Garzii 30 Mihai Viteazu.

Cum s-a asternult linistea, presedintele Iohannis, mai familiarizat cu protocolul, i-a soptit Papei ce are de facut. Asa am auzit primele cuvinte rostite in limba romana de Sanctitatea Sa.

Papa în România 2019. Si acest moment a fost depasit cu naturalete, la fel ca toate care subliniaza, de fapt, caracterul atipic al acestei vizite apostolice extrem de calduroase. O vizita marcata de sloganul „Sa mergem impreuna!”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si