Papa în România 2019. Tâmplarul ”oficial” al Papei Francisc la Iași se numește Cătălin Hădăr și locuiește în comuna Răducăneni din județul Iași. Bărbatul de 45 de ani a lucrat mai bine de trei săptămâni la scaunul papal, care este realizat din stejar masiv, lucrat 100% manual. Hădăr a realizat scaunul papal pentru vizita de la Iași la solicitarea Episcopiei Romano-Catolice, care l-au vizitat în primăvara acestui an.

El spune însă că în trecut a realizat lucrări pentru diverse biserici din regiune.

„Este din stejar masiv, însă avem şi o bucată de lemn de tei pentru stema papală, care a fost sculptată manual. Restul e catifea albă, specifică papei. Am mers pe ceva simplu, pentru că papa nu este adeptul lucrurilor măreţe, ci a celor simple. A fost o muncă grea, dar plăcută. A fost ceva unic pentru că nu faci de două ori în viaţă astfel de lucrări”, a declarat Cătălin Hădăr pentru ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Tâmplarul a mai realizat special pentru vizita papei la Iaşi şi un prezidiu, de la care suveranul pontif a rostit discursul pentru credincioşii care vor veni la Iaşi cu ocazia acestui eveniment. Hădăr a mai realizat în atelierul său şi un suport de icoană care a fost amplasat pe scena pe care va urca Papa Francisc, conform aceleiași surse.

Citeste si: Papa în România 2019. Ultima zi a vizitei Papei Francisc în țara noastră. Programul complet

Papa în România 2019: evenimentul anului

Papa în România 2019. Vizita Papei Francisc în România a fost unul dintre principalele evenimente din lumea creștină, în acest an. Suveranul Pontif a sosit în țara noastră vineri dimineața și a vizitat Palatul Cotroceni, Patriarhia Română, Catedrala Mântuirii Neamului, Catedrala Sf Iosif și Piața George Enescu. Sâmbătă, el a plecat către Șumuleu Ciuc și Iași, iar duminică a mers la Blaj, după care a ajuns la Sibiu, de unde a aburat către Roma.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si