Close sidebar
Close sidebar

Papa în România 2019! Povestea tâmplarului român al Papei Francisc! El a creat scaunul pe care a stat Suveranul Pontif la Iași

Papa în România 2019. Papa Francisc a vorbit la Iași, în fața a 150.000 de creștini, așezat de un scaun din lemn realizat de un tâmplar român.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Papa în România 2019. Tâmplarul ”oficial” al Papei Francisc la Iași se numește Cătălin Hădăr și locuiește în comuna Răducăneni din județul Iași. Bărbatul de 45 de ani a lucrat mai bine de trei săptămâni la scaunul papal, care este realizat din stejar masiv, lucrat 100% manual. Hădăr a realizat scaunul papal pentru vizita de la Iași la solicitarea Episcopiei Romano-Catolice, care l-au vizitat în primăvara acestui an. El spune însă că în trecut a realizat lucrări pentru diverse biserici din regiune.

„Este din stejar masiv, însă avem şi o bucată de lemn de tei pentru stema papală, care a fost sculptată manual. Restul e catifea albă, specifică papei. Am mers pe ceva simplu, pentru că papa nu este adeptul lucrurilor măreţe, ci a celor simple. A fost o muncă grea, dar plăcută.

A fost ceva unic pentru că nu faci de două ori în viaţă astfel de lucrări”, a declarat Cătălin Hădăr pentru ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Tâmplarul a mai realizat special pentru vizita papei la Iaşi şi un prezidiu, de la care suveranul pontif a rostit discursul pentru credincioşii care vor veni la Iaşi cu ocazia acestui eveniment. Hădăr a mai realizat în atelierul său şi un suport de icoană care a fost amplasat pe scena pe care va urca Papa Francisc, conform aceleiași surse.

Citeste si: Papa în România 2019. Ultima zi a vizitei Papei Francisc în țara noastră. Programul complet

Papa în România 2019: evenimentul anului

Papa în România 2019. Vizita Papei Francisc în România a fost unul dintre principalele evenimente din lumea creștină, în acest an. Suveranul Pontif a sosit în țara noastră vineri dimineața și a vizitat Palatul Cotroceni, Patriarhia Română, Catedrala Mântuirii Neamului, Catedrala Sf Iosif și Piața George Enescu.

Sâmbătă, el a plecat către Șumuleu Ciuc și Iași, iar duminică a mers la Blaj, după care a ajuns la Sibiu, de unde a aburat către Roma.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI