Papa în România 2019 începe la Aeroportul ”Henri Coandă” din Otopeni, acolo unde Suveranul Pontif este așteptat să aterizeze în jurul orei 11:30. Aeronava a plecat de la Roma în jurul orei 08:30 și se îndreaptă deja spre România.

Papa în România 2019: liderul catolicismului, așteptat cu covorul roșu

La Otopeni, pregătirile sunt în toi. Noaptea trecută, la Salonul VIP, acolom unde va fi primit liderul catoliciscmului mondial a fost instalat un panou uriaș cu chipul acestuia, în care i se urează ”bun venit” în limba română.

Încă de la prima oră a dimineții, locul era împânzit de jurnalisti și oficiali, iar jandarmeria a delimitat deja perimetrul cu garduri de protecție.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Steagurile papale au fost arborate în apropierea pistei de aterizare iar un covor roșu a fost întins în jurul orei 09:00, în fața salonului VIP unde va fi primit Papa în România.

Citeste si: Papa Francisc in Romania 2019.  Măsuri sporite de securitate, restricţii de trafic şi spitale mobile

Papa în România 2019: programul oficial al Suveranului Pontif

Papa în România 2019. După aterizare, Suveranul Pontif va merge la Palatul Cotroceni, unde va avea loc o ceremonie oficială la care va lua parte Președintele Klaus Iohannis și Prim Ministrul Viorica Dăncilă. La 15:45, Papa este așteptat lșa Palatul Patriarhal, unde va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel. La 17:00, Papa va fi la Catedrala Mântuirii Neamului, unde va ține rugăciunea ”Tatăl Nostru”. La 18:00, Papa va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Catolică Sf Iosif, după care va avea o întâlnire cu pelerinii în Piața George Enescu.

Andreea Gurban/ Știrile Kanal D

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si