Close sidebar
Close sidebar

Papa în România 2019. Tot ce trebuie să știți despre vizita Suveranului Pontif în țara noastră

Papa Francisc se va afla de vineri, timp de trei zile, în țara noastră, într-o vizită apostolică.

C.L.,

Papa Francisc in Romania 2019

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Papa în România 2019. În cele trei zile în care Papa Francisc se va afla în România se va întâlni cu autoritățile statului, cu reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, va ține mai multe slujbe, se va întâlnii cu credincioșii catolici și nu numai și va beatifica 7 episcopi greco-catolici uciși din ură față de credință în diferite locuri din România între anii 1950-1970. 

Papa în România 2019. Ziua 1- Programul vizitei Papei Francisc în București

Papa în România 2019. Suveranul Pontiv va ajunge în România, la ora 11.30, când va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă. De acolo se va deplasa către Palatul Cotroceni, unde va  avea loc o ceremonie oficială, urmată de întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis și cu alți oficiali.

La final, Papa Francisc va ține un discurs.

Papa în România 2019. De la Palatul Cotroceni, Suveranul Pontif se va deplasa la Palatul Patriarhal, unde la 15.45 va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, apoi va ține un discurs în fața Sinodului Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. La ora 17:00  Papa va fi  la Catedrala Mânturii Neamului, unde va ține rugăciunea Tatăl Nostru. 

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Ziua va continua cu cea mai importantă parte pentru credincioșii catolici,  oficierea slujbei Sfintei Liturghii, ce va avea loc în Catedrala Catolică Sfîntul Iosif, la ora 18.10.

Credincioșii care nu și-au rezervat bilete în biserică vor putea să urmărească slujba pe cele trei ecrane ce vor fi instalate în fața catedralei. Mai mult, alte două ecrane vor fi puse pe Calea Victoriei, în Piața George Enescu, și încă un ecran în Piața Revoluției, lângă memorialul renașterii.

După slujba de liturghie, Papa va pleca să se întâlnească cu pelerinii din zona Catedrala Sfântul Iosif, Calea Victoriei, Piața Revoluției.

Papa în România 2019. Ziua 2 – Programul vizitei Papei Francisc la Șumuleu Ciuc și Iași

Sâmbătă dimineață, Suvernaul Pontif va pleca din București, cu avionul la Bacău. De acolo, se va deplasa cu mașina la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți și ține omilia celebrării euharistice. În jurul orei 17.00,  papa va ajunge cu elicopterul pe aeroportul din Iași. La 17.30 face o vizită la catedrala romano-catolică, după care merge în fața Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii și familiile, cărora le adresează cel de-al șaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la București.

Papa în România 2019. Ziua 3 –Programul vizitei Papei Francisc la Blaj

Sfântul Părinte va pleca de la București cu avionul, cu direcția Sibiu, de unde va merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, Papa Francisc va celebra Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. De acolo, va pleca cu elicopterul la Sibiu, unde va avea loc ceremonia de rămas bun, după care se va urca în avionul care îl va duce la Roma.

Papa în România 2019. Restricții de trafic în București și școli închise

Vizita Papei Francisc în București împune restricții de trafic în multe zone din București, pe traseul pe care coloana oficială îl va avea. De asemenea, s-a decis ca vineri, 31 mai, toate școlile și grădinițele din Capitală să fie închise. În plus, unitățile de învățământ care se află pe traseul Papei vor fi închise și joi.

Conform reprezentanților Prmăriei Capitalei, restricțiile de trafic se aplică doar câteva ore într-o zi, sunt măsuri punctuale și normale pentru organizarea unui eveniment de o asemenea amploare. Toate restricțiile din București le puteți vedea AICi

Papa în România 2019. Unde poate fi văzut Suveranul Pontif

Papa Francisc poate fi salutat, la sosirea în România, vineri, în jurul orei 11.30, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. În această zonă, coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

Apoi, în București sunt așteptați peste 25.000 de pelerini care îl vor întâmpina și saluta pe Papa. Există mai multe zone amenajate unde vor putea sta aceștia. Sunt zone îngrădite, unde intrarea se va face prin anumite puncte de acces, urmând un protocol strict. Acest protocol presupune: un control de securitate efectuat de forțele de ordine care colaborează la organizarea evenimentului, primirea unor materiale informative și îndrumarea către sectorul amenajat. În timpul controlului de securitate, este posibil ca pelerinilor să le fie solicitat un document de identitate, astfel încât deţinerea unui act de identitate devine o obligaţie pentru participanţi.

Harta interactiva a traseului Suveranului Pontif la Bucuresti- 31 mai 2019

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Vineri, la finalul ceremoniei religioase de la Catedrala Sf Iosif, Papa Francisc va trece cu papamobilul pe toate străzile unde sunt pelerini, un gest pe care Suveranul Pontif îl face în vizitele sale. 

Aici se poate vedea Harta interactivă a acestor zone unde se vor afla pelerinii. 

Papa în România 2019. Papa Francisc va dormi în același loc unde a fost cazat și Papa Ioan Paul al II- lea

Este pentru a doua oară în ultimii 20 de ani când un Suveran Pontif vizitează România, după ce Sfântul Ioan Paul al II-lea a fost în București pe 8 mai 1999. Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.

Papa Francisc nu a avut nicio cerință specială pentru vizita sa. Vrea să i se respecte doar programul de odihnă și cel de rugăciune. În ceea ce privește mâncărurile, un bucătar de la un restaurant bucureștean cu specific italian a fost adus să le ajute pe măicuțele de la Mănăstirea catolică Sfânta Agnes, acolo unde se vor pregăti bucatele pentru Papa. Mâncărurile preferate ale Papei Francisc sunt: risotto cu spanac şi parmezan şi paste cu şuncă şi sparanghel. 

Papa în România 2019. Suveranul Pontif  a transmis un mesaj înainte de vizita în țara noastră

Mesajul transmis de Suveranul Pontif înainte de vizita în țara noastră: ”Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate”, un mesaj emoționant. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI