Cine si-ar fi inchipui ca o banala jucarie a copilului ne poate spiona si poate trimite informatiile pe care le aude mai departe?! Este vorba despre papusa vorbitoare Cayla, care are incorporat un soft special conceput care sa o inzestreze cu abilitati...ravnite de copiii din intreaga lume. Cayla nu doar ca vorbeste! Ea raspunde intrebarilor si intreaba la randul ei ca un adevarat partener de conversatie.

Chiar si adultii sunt fascinati de papusa Cayla.

Papusa poate fi folosita si de catre hackeri. Specialistii spun ca hackerii pot folosi un dispozitiv nesecurizat care are capacitatea de a se conecta prin bluetooth la jucaria respectiva si, astfel, pot asculta tot se ce petrece in apropierea jucariei, cand copilul se joaca cu aceasta.

Un alt scenariu si mai sumbru, sustinut de specialisti este ca un atac informatic asupra softului papusii ar putea permite strainilor sa vorbeasca direct copilului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Si asta nu este tot!

Avertizarea a fost transmisa de Agentia federala pentru retele din Germania, care se ocupa de supravegherea respectarii legislatiei in domeniul telecomunicatiilor.  Potrivit legii germane, este ilegal sa vinzi sau sa detii un dispozitiv de supraveghere care este interzis. Iar incalcarea legii se pedepseste cu inchisoare de pana la doi ani.

Se pare ca papusa Cayla a ajuns si in Romania. La o simpla cautare pe internet am gasit-o si noi pe Cayla, pe o platforma unde internautii vand produse noi sau folosite. 

Cayla arata exact ca cea de pe piata nemteasca, este imbracata la fel, iar in anunt se specifica faptul ca este aproape noua si tariful este cu 65 de lei mai mic decat cel standard.

Deocamdata, producatorul papusilor nu a comentat subiectul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si