Pe data de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua Națională a României care este celebrată în fiecare an prin tradiționala paradă militară.

Ministerul Apărării a anunțat când, cum și la ce oră va avea loc parada militară din București, Capitala României.

parada militara ziua nationala a romaniei 1 decembrie

Ce semnifică ziua de 1 Decembrie?

[Sursa foto: Facebook]

Paradă militară la București, de Ziua Națională a României

Ministerul Apărării a anunțat că vineri, pe data de 1 Decembrie, începând cu ora 11:00, va avea loc parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României, în Piața Arcului de Triumf din București.

Trupele Armatei României, dar și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră, dar și din țările aliate contribuitoare la structurile NATO de pe teritoriul României vor defila la parada militară programată pentru data de 1 Decembrie la București.

Citește și: VIDEO- Minivacanța de 1 decembrie îi așteaptă pe turiști cu surprize culinare. În Făgăraș, gurmanzii se pot bucura de un meniu reinterpretat

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu ocazia Zilei Naționale a României, reprezentanți ai Armatei României vor participa, la solicitarea și cu sprijinul autorităților locale, la pregătirea organizarea și desfășurarea ceremoniilor în unele garnizoane în care sunt dislocate unități militare. Militarii aflați în misiune în afara teritoriului românesc vor desfășura ceremonii militare.

Drapelul național va fi nelipsit în această zi și va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Semnificația zilei de 1 Decembrie- Ziua Națională a României

Pe data de 1 Decembrie, românii de pretutindeni celebrează Ziua Națională a României. Acesta este un moment foarte important în istoria noastră.

În urmă cu 105 ani, în 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare, fiind votată unirea Transilvaniei cu România și a consfințit România Mare.

parada militara ziua nationala a romaniei 1 decembrie

Pe data de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua Națională a României care este celebrată în fiecare an prin tradiționala paradă militară.

[Sursa foto: Unsplash]

Adunarea Națională de la Alba Iulia a adoptat o rezoluție în care este atestată unirea tuturor românilor din Transilvania și Banat cu România.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

,,Adunarea națională a tuturor românilor din Transilvania, Banat și Țara Ungurească, adunați prin reprezentanții lor îndreptățiți la Alba Iulia în ziua de 18 noiembrie/ 1 decembrie 1918, decretează unirea acelor români și a tuturor teritoriilor locuite de dânșii cu România. Adunarea proclamă îndeosebi dreptul inalienabil al națiunii române la întreg Banatul, cuprins între Mureș, Tisa și Dunăre”, se arată în rezoluția Unirii, citită de Vasile Goldiș la 1 Decembrie 1918.

Citește și: Urări de 1 Decembrie 2023: La mulţi ani România! La mulţi ani români!

Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 Decembrie, imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din data de 31 iulie 1990. Actul normativ stabilea că Ziua Națională pe data de 1 Decembrie este și o sărbătoare public, dar și o zi liberă pentru angajați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si