- Sunt rupte! N-are sens sa intru. Cum? Ce ati spus? Sunt rupte, nu ave,a cum sa ne jucam.
Concluzie trista a acestei bunici. In spatiile de joaca dintre blocurile de beton copiii nostri ar trebui sa faca miscare in aer liber.
- Acesta nu este periculos? Sigur ca este periculos! Cum sa nu fie periculos? Cine se poate da in acela, de metal? Ruginit! Sau in leaganele alea? Pai ales sunt leagane?
De amenajarea si intretinerea spatiilor de joaca se ocupa, in capitala, cei de la Spatii Verzi. Frunzele sunt curatate, insa cum ramane cu siguranta copiilor nostri?
LAURENTIU MURGEANU, DIRECTORUL SPATII VERZI SECTOR 5: pe masura ce identificam astfel de jucarii stricate le scoatem. dar asta s-a intampla acum un an! de un an n-a mai trecut nimeni? ba da. dupa cum vedeti parcul e curatat zilnic.
-Nu mai este niciun parc de Doamne ajuta...Nu se ia in consideratie de primarie. trebuia sa vina sa repare, uite, leaganul!
-Sa-l inchida! Sa faca mai bine parcare.
Luna trecuta, o fetita a cazut cu o franghie de catarat intr-un parc din cartierul Tei. Expertiza oamenilor legii a demonstrat ca funia care s-a rupt a fost taiata intentionat.
Spatiul de joaca din sectorul 2 al capitalei, unde in urma cu o luna o fetita s-a accidentat a fost inchis de Primaria sectorului 2, la cererea Protectiei Consumatorului.
Protectia Consumatorului a facut controale prin toata capitala. 50 de locuri de joaca au fost inchise si nicio primarie nu a scapat de amenzi care au depasit, cumulat, 200 de mii de lei.
In tarile nordice, legea ii obliga pe parinti sa-si lase copiii cateva ore afara, la joaca! La noi, unde sa se recreeze?
LAURENTIU MURGEANU: In cazul in care ati avea copii si nepoti…Ia, uitati, ce este pe jos… Stiu foarte bine si este o problema, din pacate destul de veche. Noi salubrizam aceasta zona, constant.
13 astfel de locuri au fost gasite doar in sectorul 5, inca 18 in sectorul 6 si alte cateva zeci in restul capitalei.
-Teoretic se pot bucura copiii de ele. Se pot bucura? Da doamna. Daca oamenii ar fi civilizati si ar respecta niste norme minime de igiena.
Iar uneori intervine si birocratia.
-Am transmis Primariei Capitalei, o adresa prin care i-am rugat sa ne puna la dispozitie informatii cu privire la natura juridical a acestui imobil,( n.r. loc de joaca) pentru ca noi trebuie sa facem dovada ca nu exista un litigiu.
Am solicitat si noi municipalitatii sa ne explice de ce dureaza atat de mult reabilitarea. Reprezentantii ei sustin ca inca de luna trecuta le-au raspuns celor de la Primaria Sectorului 5, in privinta situatiei juridice a terenului. Ce i-a retinut pana acum sa nu elimine pericolele din acel spatiu de joaca, ramane o enigma.