Au fost deschise două dosare penale în cazul majorării facturilor la energie. Vizați de ancheta ar fi chiar furnizorii. 

Anchetă după facturile uriașe

În aceste momente cele două anchete se desfășoară în faza in rem, ceea ce înseamnă că sunt vizate faptele și nu persoane. 

Citeste si: VIDEO- De astăzi prețurile la energie electrică și gaze sunt plafonate

Aceste lucruri se întâmplă după ce, la începutul anului, milioane de oameni au primit facturi uriașe din partea furnizorilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Ședință de Guvern în plin protest al sindicatelor la Palatul Victoria. Ce decizii a anunțat azi premierul Nicolae Ciucă

În acest context, ministrul Justiției a solicitat procurorului Gabriela Scutea să ia măsurile necesare în vederea prevenirtii și combaterii eventualelor infracțiuni.  

Ce a transmis Ministerul

Ministerul a explicat că ”a îndrumat Ministerul Public” să ia măsurile necesare potrivit competenței legale pentru a descoperi, preveni și combate eficient orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei de energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi ”înșelăciunea, abuzul în serviciu, concurența neloială, grup infracțional organizat”.

Citeste si: Nereguli grave la două supermarketuri cunoscute din București

”Acest demers se adaugă îndrumărilor nr. 99940/28.11.2019 și nr. 45318/10.06.2020 către Ministerul Public, prin care Ministrul Justiției a cerut combaterea eficientă a fenomenelor de crimă organizată, traficul de persoane, de droguri, infracţiunile cu violenţă, infracţiunile la regimul silvic”, se mai arată în comunicatul transmis joi.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022: Pe ce dată pică în calendarul ortodox şi ce tradiţii se respectă în această zi?

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat în ianuarie că a a declanșat acțiuni de control la principalii furnizori de energie electrică și gaze naturale, pentru a verifica respectarea obligației privind emiterea de facturi care să cuprindă informații corecte, transparente, clare și complete, dar și respectarea obligației de emitere a facturii cu decontul final de lichidare în cazul schimbării furnizorului.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si