Close sidebar
Close sidebar

Parchetul Militar, anchetă în cazul femeii căzute de la etajul 6. Ce riscă pompierii din Constanța

Parchetul Militar din București a deschis o anchetă legată de intervenția pompierilor la incendiul din Constanța în urma unei sesizări din oficiu.

Razvan Ilie,

Femeie căzută de la etajul 6, în Constanța. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis marți că a fost constituită o comisie de verificare care s-a deplasat la Constanța

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Parchetul Militar s-a autosesizat și a deschis un dosar penal in rem pentru neglijență în serviciu în legătură cu intervenția ISU Dobrogea în cazul incendiului din Constanța.

" Procurorii militari de la Parchetul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la modalitatea în care s-a făcut intervenția pompierilor de Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța la incendiul din municipiul Constanța. Încadrarea este, potrivit actului de sesizare, de neglijență în serviciu. Urmează să se facă cercetări", a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, purtătorul de cuvânt al parchetului Militar București, Dana Dediu.

Femeia din Constanța s-a aruncat de la balconul în flacări, nemaigăsind nicio cale de salvare, în timp ce pompierii care trebuiau să o salveze o priveau neputincioși de la parter.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că autoscara pe care ar fi putut coborî femeia a ajuns cu 2 minute mai târziu față de momentul în care aceasta a căzut de la

etajul 6. Motivul invocat a fost că în municipiul Constanța există o singură autoscară, și transportul ei la locul incendiului a durat 8 minute.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: VIDEO- O femeie s-a aruncat de la etajul șase din cauza unui incendiu

Comisie de anchetă și la nivelul DSU

Scena groazei s-a petrecut marți la ora 9 și 25 de minute, iar șefii ISU susțin că două minute mai târziu a sosit autoscară pentru incendiu. În realitate, însă, o cameră de bord arată că echipajul esențial al pompierilor a ajuns la caz abia la 9 și 40 de minute.

Adică după un sfert de oră de când femeia murise.

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis marți că a fost constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța „în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare”, în urma informațiilor noi legate de incendiul dintr-un bloc de locuințe, proprietara apartamentului care a luat foc a murit, căzând de la balcon când încerca să se salveze de flăcări.

"Se vor verifica timpii de răspuns"

Focul a fost stins de pompieri, iar o anchetă internă a fost demarată în interiorul Inspectoratului pentru Situații de Urgentă. Este posibil că viață femeii ce s-a prăbușit în gol să fi putut fi salvată dacă autospecială cu scară ar fi ajuns în timp util la caz.

„Ulterior se vor verifica timpii de răspuns, autoscară este alocată unei alte subunități de intervenție care se află la ieșire din constanța la ieșire spre Valu lui Traian. Asta înseamnă că a durat un pic mai mult. Luând în considerare și traficul rutier de la oră anuntarii”, spun cei de la ISU.

Mai exact, detașamentul Palas, singurul unde există o autoscară, este situat la ieșire spre Autostradă Soarelui, iar locul incendiului era în centrul orașului, pe bulveradul Mamaia. Adică la 8 kilometri distanță.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Așa se explică de ce de la primul apel la 112 și pană când autoscară a ajuns la incendiu au trecut mai bine de 25 de minute. Nici pompierii care au sosit la incendiu în numai 3 minute n-au fost mai pregătiti.

Se pare că Inspectoratul pentru Situații de Urgentă nu are în dotare saltele gonflabile care să fi putut fi montate la parter, deasupra balconului în flăcări. "Am fi avut salteaua degeaba", spun convinși reprezentanții ISU „Nu există saltea la nivelul ISU Constanța... persoană trebuie să fie sfătuită cum se arunce deoarece există pericolul de accidentare chiar și în acest caz. Deci nu avem saltea. Nu avem saltea, iar în aceste cazuri utilitatea ar fi fost zero”, spun cei de la ISU.

Vecinii victimei care a căzut în gol spun că femeia ținea în casă un parastas atunci când a izbucnit focul. Fiul ei și-ar fi luat viață luna trecută, iar astăzi dis-de-dimineață ea și soțul ei- răpusi de durere, urmau să-l pomenească în rugăciuni.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI