Angajații companiei spun că dizolvarea firmei municipalității e motivul pentru care marile parcuri ale Capitalei au ajuns să fie neîngrijite.

„Parcurile arată jalnic pentru că ALPAB nu ne dă comenzi. Cu ceva timp înainte, în Parcul Herastrău, la 80.000 mp de alei era comandă de măturat în fiecare zi. Erau 500 de coșuri, erau 500 de coșuri de golit. Când a venit domnul primar Nicușor Dan, s-a dat ordin să nu mai primim comenzi.

Din 80.000 de mp ni se cere să măturăm doar 5.000 mp și din 500 de coșuri ni se cerea să golim doar 20 de. Înainte se coseau parcurile de 8-10 ori pe an, anul trecut ni s-a cerut o singură dată”, a afirmat pentru publicația G4Media.ro Dumitru Surugiu, peisagist floricultor.

De asemenea, angajații companiei înființate de Gabriela Firea sunt nemulțumiți de faptul că mai nou muncesc doar patru zile pe săptămână și implicit încasează venituri mai mici, nu primesc bonuri de masă și nici concedii cu plată.

Conducerea spune că soarta companiei a fost decisă și prin urmare nu vede vreo cale de ieșire. Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA va fi dizolvată.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Filmul unei spargeri ratate, așa s-ar putea rezuma o întâmplare din Galați unde un tânăr a încercat să fure dintr-un magazin monitorizat video

Aproximativ 200 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă

„Proprietarul companiei a hotărât ca această companie să se dizolve. Eu, ca reprezentant al managementului și ca reprezentant legal al companiei, eu nu pot face nimic altceva decât să respect legea și voința acționarului.

(…) În prezent eu sunt o persoană care pune în aplicare deciziile pe care le ia ALPAB și Primăria Capitalei. Eu nu pot să asigur pe nimeni de nimic. Având în vedere că în momentul de față compania mai are în conturi 200.000 lei, aștia sunt toți banii, nu își vor primi salariile”, a precizat Ciprian Bârsan, director general, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA.

Acum, Compania Municipală Parcuri și Grădini București SA are aproximativ 200 de angajați, majoritatea fiind preluați de la ALPAB în anul 2018, când a fost înființată. Aceasta are bunuri în valoare de 16 milioane de lei care ar urma să fie scoase la licitație.

Până la momentul actual, Primăria Bucureștiului nu a oferit nici o informație referitoare la situația în care se află angajații Companiei Parcuri și Grădini București.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Din cauza situației în care se află compania responsabilă cu îngrijirea marilor parcuri ale Bucureștiului, multe dintre ele arată deplorabil. Parcurile Herăstrău și Cișmigiu sunt câteva exemple în acest sens.

Citeste si: Tragedie în lumea medicală. Unul dintre cei mai mari cardiologi, Radu Ciudin, a murit: „A visat la un Muzeu al Inimii”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si