Si asta e varianta cea mai buna. Va impiedicati si va loviti putin, insa drumul poate continua. Urcati lin intre Dambul Morii si Canionul 7 Scari, dar cararea cere boncanci trainici, nu tenisi sau sandale.

„Avem surprize sa vina in slapi ca la mare, in pantofi cu toc ca la mall, in tot felul de ipostaze”, spune Cristian Popa.

Cu gandul la frumusetea peisajului, doamna nu uita sa isi faca griji ca nu e asfalt pana in buza muntelui!

Turistii stiu regula dar nu-s deloc putini aceeia care se aventureaza pe drumuri de munte incaltati oricum, numai cum trebuie nu. Rezultatul?! Luxatii, entorse, dureri de picioare ce pot strica in doi timpi si trei miscari concediul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„V-ati incaltat cum trebuie? Nu prea, dar ce sa facem. Aluneca, aluneca? Pai, deocamdata nu”.

„Cum v-ati echipat pentru astazi? Necorespunzator. Cred ca necorespunzator! Avand in vedere ca este ud, ar fi trebuit sa avem bocanci”.

Pentru altii, echipamentul de munte se reduce la … imbracaminte si incaltaminte sport, adica trening si pantofi sport..Din

pacate, neatentia si lipsa de informare se platesc.

„Riscurile sunt foarte mari. 95 la suta dintre cazurile care necesita interventia Salvamontului sunt mai ales pe acest palier”, spune Cristian Popa, responsabil obiectiv turistic 7 Scari.

Muntele are regulile lui si cine le respecta are numai de castigat.

„Asa a fost scris pe Internet ca trebuie bocanci si na… credem ca asta trebuie”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si