Close sidebar
Close sidebar

Pare ireal, dar e adevarat! Presedintele Parlamanetului din Vanuatu, condamnat pentru coruptie, s-a autogratiat cat ii tinea locul presedintelui

Daca la noi sunt incalcitele itele in ceea ce priveste legea aministiei si gratieii, in alte parti, lucrurile stau extrem de rau din acest punct de vedere.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Spre exemplu, intr-o tara micuta din Oceania, in Vanuatu, presedintele Parlamentului a facut niste lucruri ireale intr-un timp extrem de scurt.

Marcellino Pipite a fost condamnat alaturi de alti 13 parlamentari pentru fapte de coruptie. Ei sunt acuzati ca au luat mita 35 de milioane de vatu (peste 270.000 de euro) pentru a vota in favoarea unei motiuni de cenzura inaintata de opozitiei.

Pipite s-a autogratiat

Ei bine, in loc sa mearga la puscarie, Pipite s-a autogratiat. Cum a fost posibil? Simplu. Presedintele din Vanuatu era plecat din tara, iar Pipite a preluat intermiar functia si atributiile presedintelui, asa ca a semnat decretul de gratiere pe numele sau si al celorlalti 13 condamnati. Mai mult, el l-a demis si pe avocatul poporului. "Am facut asta pentru mentinerea stabilitatii in Guvernul Republicii Vanuatu.

Vrem pace, vrem unitate, vrem ca afacerile sa prospere", a spus el.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

La intoarcerea in tara, presedintele in functiune din Vanuatu, Baldwin Lonsdale, acesta a tunat de nervi si a promis ca va lua masuri impotriva presedintelui Parlamentului. "Nimeni nu este deasupra legii", a explicat acesta.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI