Parintii baietelului mort in urma cu trei ani, intoxicat cu gazele de la o sonda, cer despagubiri record! Vor un miliard de euro de la compania petrolierea responsabila
Marian avea 9 ani, cand in februarie 2014, a pierit intoxicat cu gazele emanate de o sonda apartinand companiei OMV. Baietelul din localitatea prahoveana Aricestii Rahtivani se dusese sa-si vada mama, care avea grija de o batrana, si in drum spre casa s-a oprit in dreptul sondei, care avea sa-i aduca moartea.
Presa locala a scris la momentul respectiv ca micutul se oprise la sonda, care nu avea gard de protectie, pentru a proba o pereche de incaltari primite de pomana de la batrana de care mama sa avea grija. Parintii au intrat in panica la circa o ora de la disparitia baietelului si l-au cautat ore bune. A fost gasit in noapte, de angajatii sondei: era mort! Gazele scapate pe o teava de la sonda l-au omorat pe Marian. Conform specialistilor legisti, acesta a suferit un “edem pulmonar toxic, provocat de o intoxicatie acuta cu gaz de sonda”.
 
OMV Petrom a fost trimisa in judecata de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiţie (PICCJ) pentru ucidere din culpa. In procesul penal, inceput anul trecut, parintii lui Marian Furcelea s-au constituit parte civila si cer daune de un miliard de euro.
 Informatia a fost confirmata de reprezentantii Judecatoriei Ploiesti, pe rolul caruia se afla dosarul, care are un nou termen chiar saptaman viitoare.
 
Conform specialistilor, suma ceruta de parintii lui Marian este una record pentru Romania, unde instantele de judecata rareori accepta sa acorde despagubiri care sa depaseasc mai mult de un milion de euro.Baietelul din localitatea prahoveana Aricestii Rahtivani se dusese, de la scoala, sa-si vada mama, care avea grija de o batrana, si in drum spre casa s-a oprit in dreptul sondei, care avea sa-i aduca moartea.
Presa locala a scris la momentul respectiv ca micutul se oprise la sonda, care nu avea gard de protectie, pentru a proba o pereche de incaltari primite de pomana de la batrana de care mama sa avea grija.

Parintii au intrat in panica la scurt timp de la disparitia baietelului si l-au cautat ore bune. A fost gasit in noapte, de angajatii sondei: era mort! Gazele scapate pe o teava de la sonda l-au omorat pe Marian. Conform specialistilor legisti, acesta a suferit un “edem pulmonar toxic, provocat de o intoxicatie acuta cu gaz de sonda”. Mai multe organizatii de protectia mediului au fost apoi la sonda din Aricestii Rahtivani.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

OMV Petrom a fost trimisa in judecata de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiţie (PICCJ) pentru ucidere din culpa. In procesul penal, inceput anul trecut, parintii lui Marian Furcelea s-au constituit parte civila si cer daune de un miliard de euro.  Informatia a fost confirmata de reprezentantii Judecatoriei Ploiesti, pe rolul caruia se afla dosarul, care are un nou termen chiar saptamana viitoare.

Conform specialistilor, suma ceruta de parintii lui Marian este una record pentru Romania, unde instantele de judecata rareori accepta sa acorde despagubiri care sa depaseasc mai mult de un milion de euro.

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si