Părinţii unei adolescente din Marea Britanie care suferea de obezitate morbidă și care la vârsta de 16 ani s-a stins din viață în locuinţa familiei, în condiţii inimaginabile, și-au aflat sentința.

Citește și: Incident scandalos în Spania! Un român a fost înjunghiat cu 12 lovituri de cuțit chiar de fratele său

Aceștia au fost condamnaţi miercuri, 1 martie 2023, la 6 ani de închisoare pentru omor involuntar prin neglijenţă gravă, relatează jurnalișrii de la AFP, citat de  Agerpres.

Kaylea avea o greutate de aproape 150 de kg

Trupul neînsuflețit al lui Kaylea Titford a fost găsit în condiţii descrise de judecători ca nedemne de orice animal”, în cearceafuri şi haine murdare. Adolescenta s-a stins din viață în casa familiei din Newton, Ţara Galilor, în luna octombrie a anului 2020.

Tânăra în vârstă de 16 ani cântărea atunci 146 kg. Kaylea, care din cauza greutății era nevoită să se deplaseze într-un scaun cu rotile, s-a stins din viață în urma unei inflamaţii şi a unei infecţii datorate unor ulceraţii provocate de obezitatea şi imobilitatea ei.

Citește și: O femeie ofițer de pușcărie, trimisă în spatele gratiilor după relația cu un deținut. Au găsit în celula lui lenjerie de damă și poze XXX

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sarah Lloyd-Jones, în vârstă de 40 de ani, mama adolescentei, a fost condamnată la 6 ani de detenţie, iar Alun Titford, în vârstă de 45 de ani, tatăl decedatei, a primit o pedeapsă de 7 ani şi jumătate în patele gratiilor. Părinții tinerei au provocat moartea (fiicei lor) printr-o neglijenţă şocantă şi prelungită în timpul izolării”  în perioada pandemiei, a tras concluzia judecătorul.

Este un caz oribil care a dus la moartea unui copil complet dependent, vulnerabil, imobilizat la pat, handicapat”,  a mai precizat magistratul.

Cu doar câteva ore înainte ca adolescenta să se stingă din viață, tatăl ei a auzit-o strigând, iar, în loc să vină să verifice care e starea fiicei lui, bărbatul i-a trimis două mesaje pentru a-i cere să înceteze, a dezvăluit judecătorul. Ulceraţiile de pe corpul lui Kaylea(...) sunt cele mai grave pe care expertul le-a văzut vreodată”.

Mama adolescentei a recunoscut că e vinovată de moartea fiicei sale

Sarah Lloyd-Jones a recunoscut că este vinovată de moartea fiicei sale şi nu a mai compărut la proces, spre deosebire de Alun Titford, care a negat vehement cele întâmplate. În faţa judecătorului, tatăl copilei a explicat că nu s-a ocupat cum ar trebui de fiica sa deoarece era leneş”. Adolescenta în vârstă de 16 ani trăia imobilizată în cearşafuri murdare, dormind pe preşuri pentru câini. Camera în care se afla era mizeră, în jurul ei aflându-se mai multe cu sticle cu urină. 

Serviciile de urgenţă care au ajuns la faţa locului pe data de 10 octombrie 2020 au precizat că în camera fetei mirosea a putregai”. De asemenea, aceștia au găsit în patul acesteia larve, despre care experţii consideră că s-au hrănit din trupul neînsuflețit al adolescentei.

Kaylea, care era înaintea de pandemie învăța la un liceu din Newton, era descrisă de profesori și colegi ca fiind amuzantă şi vorbăreaţă”, cu toate c aceasta nu a revenit la şcoală după ridicarea restricţiilor.

Citește și: Tânără imobilizată la pat după ce a stat zile întregi pe telefon

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Conform procuraturii, adolescenta în vârstă de 16 ani nu mai era supravegheată pentru planurile dietetic şi fizic din anul 2017. Totodată, a reieșit faptul că aceasta nu s-a mai dat jos din pat în timpul pandemiei, scaunul cu rotile devenind prea mic. Tatăl copilei a declarat că mama, Sarah Lloyd-Jones, o asistentă socială, era responsabilă de îngrijirea fiicei lor şi că el se oprisedin a se ocupa de ea atunci când aceasta a ajuns la pubertate.

După pronunţarea verdictului, din cauza caracterului  „anormal de dureros”  al procesului, magistratul care s-a ocupat de cazul lui Kaylea le-a sugerat juraţilor să aibă acces la servicii de consiliere psihologică, dar şi să fie exceptaţi de la a mai fi juraţi în următorul deceniu.

Citește și: Cine este Julia Faustyna, tânăra care pretinde că e fetița Madeleine McCann răpită cu 16 ani în urmă. Ea a prezentat dovezi uluitoare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si