In articol:
Tergiversarea cercetărilor poate duce la diminuarea șanselor de supraviețuire a victimelor, alterarea sau distrugerea probelor și, posibil, la intervenția altor persoane care să modifice locurile faptelor, susțin soții Melencu, într-o cerere de administrare de probe adresată șefului DIICOT.
În document se menționează că, potriivt legii, cercetările și perchezițiile la locuința unui suspect se pot efectua și în absența acestuia, dacă la fața locului este prezent „un reprezentant (avocat/apărător) ori un martor asistent”.
Citeste si: Mama Luizei Melencu, apel disperat: ”De la poliție nu avem speranță. Ne-au spus că a plecat cu un Făt-Frumos”
DIICOT a transmis, marţi, un comunicat de presă, în care arată că Serviciul Teritorial Craiova a fost sesizat, în 5 iunie, cu privire la victima M.L.M.- Luiza Mihaela Melencu, dispărută în 14 aprilie- de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, prin declinare de competenţă, în vederea efectuării de cercetări privind trafic de persoane, prev.
Cauza a fost înregistrată sub nr. 203/D/P/2019, iar printr-o ordonanţă a DIICOT Craiova din 6 iunie s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru trafic de persoane.