Close sidebar
Close sidebar

Parintii unui copilas de 1 an au refuzat internarea, desi micutul avea arsuri de gradul II pe fata!

Un baietel de doar 1 an a ajuns duminica la Unitatea de Primiri Urgente din Focsani, cu arsuri de gradul doi la nivelul fetei. Parintii acestuia au refuzat sa-l interneze in spital!

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Copilasul s-ar fi ales cu arsuri pe fata dupa ce a cazut pe plita incinsa a sobei. "...persoana de sex masculin, in varsta de 1 an, din comuna Vartescoiu, prezinta arsura de gradul II, hemifacies stang, prin cadere pe plita. Se refuza internarea",  se arata in raportul medicilor de la UPU.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) s-a autosesizat in acest caz.
"O echipa din cadrul Serviciului de Interventie in Regim Urgenta al DGASPC Vrancea s-a autosesizat ca urmare a informatiilor aparute in presa si se afla acum la domiciliulul parintilor. Daca se constata ca acest copil este lipsit, in mod ilegal, de drepturile sale, suntem obligati sa adoptam de urgenta toate masurile necesare in vederea asigurarii accesului la seviciile medicale de specialitate.
 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

 

 
Copiii beneficiaza, conform legislatiei in vigoare, de o serie de drepturi care le asigura protectie si asistenta, insa respectarea acestora revine, in principal, in sarcina parintilor.
Acestia sunt raspunzatori pentru cresterea si asigurarea dezvoltarii copiilor, tinand seama de interesul lor si cu scopul a preveni situatiile care-i pun in pericol viata, cresterea si dezvoltarea. In caz contrar, parintii pot suporta sanctiuni dure"
, a declarat Adina Lascan, purtatorul de cuvant al DGASPC Vrancea.
Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI